Home » News » Amerikanske aksjer faller kraftig når Iran lanserer missilangrep mot Israel.

Amerikanske aksjer faller kraftig når Iran lanserer missilangrep mot Israel.

Amerikanske aksjer falt tirsdag da investorer flyktet fra risikoaktiva ettersom frykten øker for en bredere Midtøsten-konflikt etter at Iran startet angrep på Isreal.

Klokken 12:55 ET (1655 GMT) var Dow Jones Industrial Average ned 214 poeng, eller 0,5 %, S&P 500 handlet 1,1 %, lavere, mens NASDAQ Composite falt 1,8 %.

Alle de tre hovedgjennomsnittene på Wall Street gikk frem i både september og tredje kvartal, den første positive september for S&P 500 siden 2019.

S&P 500 er nå opp mer enn 20 % i år – første gang siden 1997 at referanseindeksen har steget 20 % eller mer gjennom årets ni første måneder.

Iran går til angrep på Israel

Iran skjøt ballistiske missiler mot Israel, sa det israelske militæret tirsdag, og eskalerte en konflikt i det oljerike Midtøsten som truer med å suge inn de store regionale maktene så vel som USA.

Iran advarte internasjonale parter om omfanget og tidspunktet for angrepet Sky News Arabia rapporterte.

Dette følger etter at israelske tropper har startet «begrensede» angrep mot Hizbollah-mål i grenseområdet til Libanon.

Den økende frykten for en større konflikt i Midtøsten skapte et bud på forsvarsaksjer, med Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) og L3Harris Technologies Inc (NYSE: LHX) høyere.

Powell tøyler store kuttforventninger

Den nye måneden hadde allerede startet med Wall Street på bakfoten etter at Fed-sjefen Jerome Powell tøylet forventningene om nok et kraftig rentekutt denne måneden, og sa at komiteen ikke føler at “det haster med å kutte renten raskt” og at prosessen med å senke Fed Funds-renten vil “spille ut over tid.”

Goldman Sachs-strategene sa at de ser Powells kommentarer «som konsistente med vår prognose for 25bp kutt i november og desember».

“Vi fortsetter å se valget mellom 25bp og 50bp i november som et nært forhold,” la de til.

Fed begynte sin politikkskifte forrige måned med et rentekutt på 50 bp, som markerer den første reduksjonen siden 2020.

Tunge økonomiske dataoversikter

Det er flere amerikanske økonomiske data å studere ettersom investorer ser etter flere ledetråder om hvordan Fed nærmer seg flere potensielle rentekutt i år.

Den nøye overvåkede jobbåpnings- og arbeidsomsetningsundersøkelsen, eller JOLTS-rapporten, forventes å vise at det var 7,640 millioner tilgjengelige roller i august.

Investorer vil også granske september-lesingen av Institute for Supply Managements indekser for innkjøpssjefer for produksjon og tjenester denne uken for ytterligere signaler om momentumet i den amerikanske økonomien.

Uken avsluttes med utgivelsen av oktoberrapporten for ikke-farmlønninger på fredag, med økonomer som forventer at den amerikanske økonomien vil ha lagt til 144 000 arbeidsplasser.

CVS Health vurderer alternativer; Boeing ser etter sigende aksjesalg.

På bedriftsfronten falt aksjen i CVS Health (NYSE: market) 9% etter at Reuters rapporterte at selskapet etter sigende vurderer alternativer som vil inkludere at selskapet bryter opp detaljhandels- og forsikringsdivisjonene.

Nyhetsbyrået siterer folk som er kjent med saken, og sa at CVS Health har diskutert flere alternativer, inkludert prosessen med splittelse, med sine finansielle rådgivere de siste ukene.

Boeing Co (NYSE: BA) falt mer enn 1% etter at Bloomberg rapporterte at flyprodusenten vurderer salg av minst 10 milliarder dollar i aksjer for å øke balansen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-fall-sharply-as-iran-launches-missile-strikes-on-israel/