Home » News » Amerikanske aksjer stiger på grunn av dytt til oksemarkedet

Amerikanske aksjer stiger på grunn av dytt til oksemarkedet

News Team

Amerikanske aksjer drev høyere tirsdag midt i et vakuum av markedsbevegelsesdata, og dyttet Wall Street nærmere kanten av et oksemarked.

S&P 500 steg 10,06 poeng, eller 0,2 %, til 4 283,85. Det er bare 0,2 % unna å fullføre en dag 20 % over hvor den var i midten av oktober, ettersom en lenge spådd lavkonjunktur ennå ikke har rammet og spenningen rundt kunstig intelligens har hjulpet en utvalgt gruppe aksjer til å skyte.

Dow Jones Industrial Average økte med 10,42, eller mindre enn 0,1 %, til 33 573,28, mens Nasdaq-kompositten steg 46,99, eller 0,4 %, til 13 276,42.

Denne uken har få økonomiske rapporter på toppnivå og oppdateringer om bedriftens inntekter for å hjelpe Wall Street med å svare på hovedspørsmålet. Den ønsker å vite hva som vil skje først: en resesjon eller inflasjon som faller nok til å få Federal Reserve til å begynne å kutte rentene, som har klatret så høyt at de har skadet ulike deler av økonomien.

Det er derfor neste uke truer. Den amerikanske regjeringen vil publisere sine siste månedlige oppdateringer om inflasjon, og Federal Reserve vil møtes om rentepolitikk. Veddemålet på Wall Street er at Fed kan vente med å heve renten, noe som vil være første gang det har skjedd på mer enn ett år, men kan gjenoppta å heve renten i juli.

“Det du ser i markedene er en reaksjon på en Fed som sannsynligvis vil stoppe når økonomien ennå ikke har falt i resesjon,” sa Brent Schutte, investeringssjef i Northwestern Mutual Wealth Management. “Jeg tror den uheldige virkeligheten er for en generell resesjon.”

Noen deler av økonomien har allerede lagt seg under vekten av mye høyere renter, inkludert industrien og det amerikanske banksystemet. Schutte forventer at arbeidsmarkedet vil følge etter hvert, selv om en rapport fredag viste at arbeidsgivere uventet akselererte ansettelsen forrige måned.

“Jeg tror at Fed tror at med mindre de skaper slakk i arbeidsmarkedet, er de fortsatt bekymret for at de må gjøre mer” med renteøkninger for å kontrollere inflasjonen “fordi arbeidsmarkedet er for stramt,” sa Schutte. “Jeg tror det er det vi kaller en resesjon.”

Noe av dagens sterkeste handling var i kryptovaluta-verdenen etter at Securities and Exchange Commission anklaget Coinbase for å drive sin handelsplattform som en uregistrert nasjonal verdipapirbørs, megler og clearingbyrå.

Coinbase kritiserte SECs tilnærming til krypto, og sa “løsningen er lovgivning som tillater rettferdige regler for at veien kan utvikles transparent og brukes likt, ikke rettssaker.”

En dag tidligere anla SEC 13 siktelser mot en annen enorm kryptohandelsplattform, Binance, og dens grunnlegger.

Andre steder i markedene ga oljeprisen opp noen gevinster drevet tidligere i uken av Saudi-Arabias kunngjøring om at de ville kutte produksjonen for å øke prisen på råolje. Et fat amerikansk råolje falt 41 cent til 71,74 dollar. Et fat Brent-olje, den internasjonale standarden, sank 42 cent til 76,29 dollar.

Begge var nær 120 dollar for et år siden, men har falt på grunn av bekymringer om en fastspent global økonomis behov for drivstoff.

På vinnersiden av Wall Street var Gitlab-aksjene, som steg 31,2 % etter at programvareutviklingsplattformen ga en inntektsprognose for regnskapsåret som toppet analytikernes forventninger. Den sa også at den forventer å gi et mildere tap enn Wall Street hadde spådd ettersom den drar nytte av et rush inn i kunstig intelligens.

Et vanvidd rundt AI har hjulpet en håndfull aksjer til å stige i år, inkludert Nvidias stigning på 164,5 %. Det har bidratt til å drive mye av S&P 500s gevinster i 2023, men det har også fått kritikere til å stille spørsmål ved om det dannes en boble. De sier også at furoren rundt AI kan maskere svakhet under S&P 500s overflate.

Selv om S&P 500 nærmer seg et oksemarked, er nesten like mange aksjer i den nede i år, ettersom det fortsatt er bekymringer om fallende bedriftsfortjeneste, fortsatt høy inflasjon og mye høyere renter enn for ett år siden.

Ved å avsløre noe av denne kritikken steg aksjene i mange banker tirsdag.

De har vært under press fordi Feds raskeste bølge av renteøkninger på flere tiår har presset noen bankkunder til å trekke inn innskuddene sine og sette dem inn i pengemarkedsfond som betaler mer i renter. Samtidig har renteøkninger slått ned verdiene på obligasjoner og andre investeringer bankene gjorde da rentene var lave.

I obligasjonsmarkedet falt renten på den 10-årige statskassen til 3,68 % fra 3,69 % sent mandag. Det hjelper med å sette renter for boliglån og andre viktige lån.

Source: https://buystocks.co.uk/news/u-s-stocks-drift-higher-amid-nudge-to-bull-market/