Home » News » Asia-aksjene nådde 2-1/2-års høye på Kinas stimuleringstiltak

Asia-aksjene nådde 2-1/2-års høye på Kinas stimuleringstiltak

Asiatiske aksjer steg tirsdag til det høyeste på mer enn to og et halvt år, styrket av en rekke kinesiske stimuleringstiltak mens forventningene om flere amerikanske rentekutt holdt risikosentimentet oppe og dollaren under press.

På en etterlengtet pressekonferanse avduket Kinas øverste finansregulatorer en rekke tiltak, og sa at de ville kutte bankreservene med 50 basispunkter samtidig som de reduserer boliglånsrentene for å prøve å stimulere til svak økonomisk vekst.

Bevegelsene sendte kinesiske aksjer høyere, med blue-chip CSI300-indeksen som åpnet 1 % høyere, mens den bredere Shanghai Composite-indeksen også steg 1 % ved åpningen.

Hong Kongs Hang Seng-indeks hoppet over 2 % i tidlig handel, mens eiendomsindeksen på fastlandet steg 5 %.

Det presset MSCIs bredeste indeks av Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan 0,41 % høyere til 588,43, nivåer sist sett i april 2022.

“Selv om det var en viss forventning om at stimuleringstiltak ville bli annonsert etter at de nevnte at det kom til å bli en pressebriefing, er tiltakspakken så langt, vil jeg si, sannsynligvis større enn hva markedet forventet,” sa Khoon Goh. leder for Asia-forskning ved ANZ.

“Sett som helhet kan dette bidra til å støtte økonomien. Hvorvidt det er tilstrekkelig eller ikke til å ta tak i noen av de underliggende problemene, spesielt rundt mangelen på tillit til økonomien, tror jeg gjenstår å se.”

I mellomtiden vil investorfokus også være på Reserve Bank of Australias politiske beslutning senere på dagen, når det er allment forventet å stå på rentene, selv om Federal Reserves 50 basispunkters kutt forrige uke har reist noen forventninger om at Australia kan følge Fed.

“RBA vil sannsynligvis holde fast ved sin haukiske holdning for nå, med sikte på å holde inflasjonsforventningene forankret,” sa Charu Chanana, leder for valutastrategi i Saxo.

“En potensiell pivot kan komme først på møtet 5. november avhengig av ytterligere arbeidsmarkedsdata og KPI-rapporten for tredje kvartal.”

Japanske Nikkei var den største bevegelsen innen tidlig handel, og steg 1,4 % til nesten tre ukers høyde før en etterlengtet tale av Bank of Japan-sjef Kazuo Ueda.

Over natten lukket amerikanske aksjer beskjedent høyere da handelsmenn fortsatte å fordøye Feds store trekk, med politikere som forklarte behovet for kuttet på 50 bp.

Markedene er for tiden jevnt fordelt på om den amerikanske sentralbanken vil gå for ytterligere 50 bp kutt eller 25 bp kutt i november, viste CME Fedwatch-verktøyet. De priser inn 76 bps av lettelser i år.

Brown Brothers Harriman Senior Markets Strateg Elias Haddad sa at markedet overvurderer Feds kapasitet til å lette. “Men det vil sannsynligvis kreve sterke amerikanske arbeidsplasser for å utløse en vesentlig revurdering av renteforventningene fra Fed.”

Den neste ikke-gårdslønnsrapporten kommer 4. oktober, og inntil da sa Haddad at en mer dueaktig Fed og en sterk amerikansk økonomi vil støtte markedssentimentet og ytterligere undergrave dollaren mot vekstsensitive valutaer.

Dollarindeksen, som måler den amerikanske valutaen mot seks rivaler, var på 100,95, ikke langt fra et års laveste nivå på 100,21 i forrige uke. Yenen var lite endret på 143,65 per dollar. [FRX/]

Euroen var stabil på 1,11055 dollar i begynnelsen av Asia, etter å ha falt rundt 0,5 % på mandag da forretningsaktivitetsrapporter for økonomien i eurosonen skuffet, noe som økte forventningene til flere rentekutt fra den europeiske sentralbanken i år.

Den australske dollaren var 0,15 % lavere ved 0,6828 dollar, men svevet nær ni måneders høyeste den nådde mandag.

Innen råvarer var oljeprisen litt høyere i tidlig handel, med Brent-oljefutures opp 0,26 % til $74,09 per fat, mens amerikanske råoljefutures steg 0,3% til $70,6. Oljeprisene falt mandag på grunn av bekymringer om etterspørselen og svake økonomiske data fra Europa.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-stocks-hit-2-1-2-year-high-on-chinas-stimulus-measures/