Home » News » Asia aksjer slingrer; bitcoin-rally om ‘Trump-handel’.

Asia aksjer slingrer; bitcoin-rally om ‘Trump-handel’.

News Team

Asia-aksjer dykket inn og ut av positivt territorium på mandag, under press fra svakhet i kinesiske aksjer, men bitcoin skalert en tremåneders topp da “Trump-handler” fortsatte å øke.

Gull traff nok en rekord i konflikten i Midtøsten og et ekstremt nært presidentvalg i USA, med det gule metallet som forventes å holde seg i favør blant mye global usikkerhet.

Optimisme over Beijings rekke stimuleringstiltak først kunngjort sent i september har blitt til forsiktighet de siste dagene ettersom investorer ser etter ytterligere detaljer om mer finanspolitisk støtte fra beslutningstakere.

Selv om Kina kuttet sine referanserenter på utlån på mandag, var flyttingen forventet.

Aksjer i Hong Kong var sist ned 0,6 %, mens Kinas blue-chip-indeks svingte mellom tap og oppgang. Den handlet sist 0,4 % høyere, mens Shanghai Composite Index steg 0,36 %.

Det begrenset oppgangen i MSCIs bredeste indeks av Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan, som sist var opp marginale 0,11 %, et skritt tilbake i sentimentet etter at amerikanske aksjer postet en sjette uke på rad med oppgang på fredag.

Japanske Nikkei steg 0,34 prosent.

Ytterligere detaljer om kinesisk stimulans kan ta litt tid å dukke opp.

“Vi må kanskje vente til slutten av oktober eller begynnelsen av november på konkrete planer fra møtet i den stående komitéen til National People’s Congress,” sa Chaoping Zhu, global markedsstrateg ved JP Morgan Asset Management i Shanghai.

VALG i USA

Med bare omtrent to uker igjen før valget i USA 5. november, satser på at en Donald Trump-seier er på vei oppover i noen finansielle instrumenter.

Den republikanske kandidatens toll-, skatte- og immigrasjonspolitikk blir sett på som inflasjonsgivende, og dermed negativ for obligasjoner og positiv for dollaren. Han blir også sett på som en mer gunstig holdning til kryptovalutaer.

“(Det) ser ut nå som Trump er foran i de viktigste slagmarksstatene, noe som tyder på at han er ganske godt posisjonert for å gjenvinne Det hvite hus, og jeg tror markedene begynte å ta hensyn til det i forrige uke med sterkere aksjer, høyere avkastning, som åpenbart US-dollar gjorde. veldig, veldig bra og bitcoin på sporet for en 10% gevinst den siste uken,” sa Tony Sycamore, en markedsanalytiker hos IG.

Bitcoin var sist 0,5 % høyere på $69 100, etter å ha nådd det sterkeste nivået siden juli på $69 487 tidligere i økten. Verdens største kryptovaluta økte med 9,6 % forrige uke og er opp mer enn 8 % for måneden så langt.

“Ting ser ganske bra ut for Bitcoin akkurat her. Jeg tror det kan fortsette høyere,” sa Sycamore.

Dollaren svevde ikke så langt fra et høydepunkt på mer enn to måneder mot en kurv av valutaer på mandag, med dollarindeksen sist på 103,46.

Sterling falt 0,02% til $1,3045, mens euroen falt 0,01% til $1,0865.

I obligasjonsmarkedet steg den 10-årige referanserenten på amerikanske statsobligasjoner ett basispunkt til 4,0907 %, mens toårsrenten sist var 3,9568 %. [US/]

Spotgull toppet seg til en rekord på $2 727,39 per unse, og forlenget rallyet etter å ha økt med mer enn 2% forrige uke.

“En av de tydeligste Trump-handlene så langt har vært gull, gitt hans krigerske holdning til handel og vilje til å bevæpne dollaren, og holde etterspørselen etter diversifisering godt støttet blant fremvoksende sentralbanker,” sa Arun Sai, senior multi-asset strateg i Pictet Asset Ledelse.

Oljeprisen tikket høyere mandag, med et bratt fall fra forrige uke. [O/R]

Brent-oljefutures var sist 0,4 % høyere til 73,36 dollar per fat, mens amerikansk olje steg 0,43 % til 69,52 dollar per fat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-shares-wobble-bitcoin-rallies-on-trump-trade/