Home » News » Asiatiske aksjer er for det meste høyere etter at Wall St oppnådde flere rekorder.

Asiatiske aksjer er for det meste høyere etter at Wall St oppnådde flere rekorder.

News Team

Asiatiske aksjer gikk opp tirsdag etter at Wall Street rullet til flere rekorder, selv om markedene i Kina stort sett var lavere.

Amerikanske futures økte mens oljeprisen falt mer enn $2 per fat.

Tokyos Nikkei 225-indeks steg 1,3 % til 40 125,60, mens Kospi i Seoul steg 0,2 % til 2 627,92.

I Australia var S&P/ASX 200 opp 0,8 % til 8 321,40.

Kinesiske aksjer økte tapene etter at regjeringen sent mandag rapporterte at veksten i eksporten falt kraftig i september, noe som bidro til tegn på svakhet i økonomien.

Shanghai Composite-indeksen tapte 0,5 % til 3 267,13 mens Hang Seng i Hong Kong ga opp 1,3 % til 20 810,11.

“Markedsdeltakere fortsetter å søke etter klarhet rundt finanspolitisk stimulansstøtte fra kinesiske myndigheter, men mangelen på engasjement er fortsatt en kilde til forbehold for risikotaking i kinesiske aksjer,” sa Yeap Jun Rong fra IG i en kommentar.

Også tidlig tirsdag falt dollaren til 149,70 japanske yen fra 149,83 yen. Euroen falt til $1,0895 fra $1,0911.

Amerikansk benchmark-olje falt $2,25 til $71,58 per fat. Brent-olje, den internasjonale standarden, skrenket $2,33 til $75,13 per fat.

Mandag rullet Wall Street til flere all-time highs.

S&P 500 klatret 0,8 % for å bygge videre på rekorden som ble satt på fredag, og avsluttet på 5 859,85. Det nærmer seg sin femte strake vinneruke og er på vei mot årets lengste ukentlige seiersrekke.

Dow Jones Industrial Average steg 0,5 % til 43 065,22, og legger til 201 poeng til sin egen rekord. Nasdaq-kompositten steg 0,9 % til 18 502,69.

Oppgangen fulgte relativt rolig handel i Europa, mens det amerikanske obligasjonsmarkedet forble stengt for dagen på grunn av en ferie.

Foruten olje falt prisene også på kobber og andre varer som en sunn kinesisk økonomi ville sluke. Det bidro til å senke prisene for gruvearbeidere, som Freeport-McMoRan, som falt 2,3 % for et av de største tapene i S&P 500.

Boeing tapte 1,3 % i sin første handel siden romfartsgiganten advarte om at de forventer å rapportere at de brente gjennom 1,3 milliarder dollar i kontanter i løpet av siste kvartal og tapte 9,97 dollar per aksje. Boeing sa også at de permitterer 10 % av arbeidsstyrken sin mens de prøver å håndtere en arbeidsstreik som lammer produksjonen av selskapets bestselgende flyselskaper.

Denne uken vil ha noen få økonomiske rapporter på toppnivå utenom en oppdatering torsdag om salg hos amerikanske forhandlere. Det etterlater vekten på bedriftens resultatrapporter, som vil øke tempoet denne uken etter at store banker startet rapporteringssesongen forrige uke.

Bank of America, Johnson & Johnson og UnitedHealth Group vil alle rapportere sine siste resultater på tirsdag. Senere i uken kommer United Airlines, Netflix, American Express og Procter & Gamble.

Analytikere ser etter S&P 500-selskaper for å levere en samlet vekst på 4,1 % i resultat per aksje for det siste kvartalet fra året før, ifølge FactSet. Hvis de er riktige, vil det være et femte kvartal på rad med vekst.

Aksjer har stort sett steget til rekorder for lettelse over at rentene endelig er på vei ned igjen, nå som Federal Reserve har utvidet fokuset til å inkludere å holde økonomien surrende i stedet for bare å kjempe mot høy inflasjon.

Nylige rapporter som viser at den amerikanske økonomien fortsatt er sterkere enn forventet, har også økt optimismen om at Fed kan gjennomføre en perfekt landing der den får inflasjonen ned til 2 % uten å forårsake en resesjon som mange hadde trodd ville være nødvendig.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-are-mostly-higher-after-wall-st-powers-to-more-records/