Home » News » Asiatiske aksjer svekker oppgang ettersom Kinas rally avtar.

Asiatiske aksjer svekker oppgang ettersom Kinas rally avtar.

Asiatiske aksjer trimmet fremgangen etter at kinesiske aksjeoppganger falt på skuffelse over utfallet av en felles pressebriefing fra departementet om eiendomsmarkedet.

MSCI Asia Pacific Index ga nesten opp en tidligere oppgang på hele 0,7 % etter at Kinas CSI 300 slettet et rally på 1,3 %. Kinesiske tjenestemenn sa at regjeringen vil utvide et program for å støtte “hviteliste”-prosjekter til 4 billioner yuan (562 milliarder dollar) fra ca. 2,23 billioner yuan som allerede er utplassert. Den negative markedsreaksjonen viser at investorer har satt en stadig høyere standard for stimulansoptimisme.

“Utfordringen akkurat nå er at vi ikke har en stor nok pakke til å få folk begeistret,” sa Jun Bei Liu, en fondsforvalter hos Tribeca Investment Partners, til Bloomberg Television. “Akkurat nå sitter den kinesiske økonomien på bunnen, men for å gjenopplive veksten, trenger de virkelig å gjenopplive tilliten.”

Andre steder falt aksjereferansene i Japan og Sør-Korea, og steg i Australia. Futures på amerikanske aksjer falt.

Kinesiske data som kommer på fredag vil vise at verdens nest største økonomi økte med 4,5 % i tredje kvartal fra et år siden, ifølge økonomer undersøkt av Bloomberg. Det vil markere det svakeste tempoet på seks kvartaler.

Kinas president Xi Jinping har oppfordret myndighetene til å gjøre alt for å hjelpe landet med å nå sitt årlige vekstmål på rundt 5 %. Etter en serie pressekonferanser denne måneden der politikere ikke ga noen detaljer om ny stimulans, øker imidlertid frykten for at innsatsen kanskje ikke er nok til å gjenopplive veksten.

Kinas svinnende rally kombinert med et salg i teknologiselskaper forringer utsiktene for asiatiske markeder. Regionens MSCI-aksjeindeks er fortsatt på kurs mot sitt beste år siden 2020, men med tradere som forventer at Federal Reserve vil sette tilbake rentekutt og inntjening som avtar i markeder som India og Korea, trenger risikosentimentet nye triggere for å opprettholde momentum.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.s inntjening vil bli fulgt nøye med på torsdag for eventuelle tegn på avtagende etterspørsel etter at ASML Holding NV tilbød overraskende dystre ordretall og kuttet 2025-inntektsprognosen tidligere denne uken.

Australias dollar økte og nasjonens obligasjoner falt etter at landets arbeidsledighet var 4,1 % i september, lavere enn prognosen på 4,2 % i en Bloomberg-undersøkelse. Treasury 10-års avkastningen klatret to basispunkter til 4,03 %, og Bloombergs dollarindeks ble lite endret.

Small Caps

Gevinster for amerikanske small-caps på onsdag indikerte at investorer flytter ut av verdens største teknologiselskaper som har steget på baksiden av den kunstige intelligensboomen og inn i andre aksjer som drar nytte av gode økonomiske forhold.

“Investorer kan være ute etter å rotere bort fra store teknologiselskaper, som er allment eid og kan ha færre klare katalysatorer fremover,” sa David Russell ved TradeStation. “Når valget kommer og økonomien er tilbake i balanse, kan den etterlengtede rotasjonen bort fra megacaps til alt annet endelig være for hånden.”

Oljen klatret, etter fire dager med nedgang, da handelsmenn veide potensielle risikoer for produksjonen fra Midtøsten mot bekymringer over en global overflod. Bitcoin falt etter å ha steget 1,7 % onsdag for å nå sitt høyeste nivå siden juli.

Jernmalm falt til et lavpunkt i tre uker, et tegn på at investorer tviler på om Kinas siste grep for å styrke eiendomsmarkedet vil gjøre nok for å øke byggeaktiviteten og etterspørselen etter stål.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-pare-gains-as-chinas-rally-fades/