Home » News » Asiatiske aksjer trekker seg tilbake fra 32-måneders toppen, og Japan stiger etter hvert som renterisikoen avtar.

Asiatiske aksjer trekker seg tilbake fra 32-måneders toppen, og Japan stiger etter hvert som renterisikoen avtar.

Asiatiske aksjer trakk seg tilbake fra en 32-måneders topp torsdag da den sydende oppgangen i Hong Kong tok en pust i bakken, mens japanske Nikkei hoppet etter hvert som risikoen for ytterligere innstramminger i pengepolitikken i år avtok.

Sterling falt 0,7% til et to ukers lavpunkt på $1,3177 etter at Bank of Englands guvernør Andrew Bailey sa at sentralbanken kan bli litt mer aggressiv på rentekutt hvis inflasjonen fortsetter å avta. FTSE-futures reduserte tidligere tap og var sist ned 0,1 %.

EURO STOXX 50-futures falt fortsatt 0,5 %. Nasdaq-futures falt 0,3 % og S&P-futures falt 0,2 %.

Flere asiatiske markeder inkludert Sør-Korea, Taiwan og fastlands-Kina er stengt for dagen. MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan falt 1 %, hovedsakelig drevet av et fall på 1,6 % i Hong Kongs Hang Seng-indeks.

Det kom etter den meteoriske økningen på mer enn 30 % over bare tre uker, drevet av en mengde kinesiske stimuleringstiltak for å gjenopplive en vaklende økonomi. [.SS]

Nikkei ga bedre resultater med et hopp på 2 % da Japans nyvalgte statsminister Shigeru Ishiba sa at landet ikke var klart for ytterligere renteøkninger, etter å ha møtt sentralbanksjefen Kazuo Ueda.

Ueda sa også at sentralbanken ville gå forsiktig i avgjørelsen om de skal heve renten.

Det ble fulgt på torsdag av den dueaktige BOJ-politikeren Asahi Noguchi som sa at banken tålmodig må opprettholde løse pengeforhold.

Yenen skred 2 % over natten før den nådde et lavmål i én måned på 147,24 per dollar torsdag.

“Til sammen antar jeg at det er et omfattende løft for dollaren/yenen fordi det for meg har tatt renteøkninger av bordet for 2024… Mer sannsynlig at vi snakker om at den neste innstrammingen ikke kommer til å være før i 2025 ,” sa Tony Sycamore, analytiker ved IG.

“Jeg tror dollaren/yenen kommer til å bli drevet av den amerikanske siden av ligningen nå. Gitt det faktum at vi så noen gode amerikanske jobbdata denne uken – hvis det viser seg å være tilfelle for ikke-gårdslønninger i morgen – dollar/yen kan fortsette å stige opp mot 149,40 som vi så i midten av august.”

Futures antyder mindre enn 50 % sjanse for at BOJ kan øke med 10 basispunkter innen desember, mens rentene bare sees å stige til 0,5 % ved utgangen av neste år, fra dagens 0,25 %.

Over natten var Wall Street stort sett flatt, selv om statsrentene steg etter at en sterk privat lønnsrapport bidro til bevis på et sunt amerikansk arbeidsmarked, noe som reduserer risikoen for en stor nedsideglipp for fredagens lønnsdata for ikke-gårdsbruk.

Obligasjoner denne uken har blitt støttet av trygge havn-strømmer ettersom geopolitiske spenninger i Midtøsten økte. Israel sa at åtte av deres soldater ble drept i kamp i Sør-Libanon da styrkene kastet seg inn i den nordlige naboen i en kampanje mot den væpnede gruppen Hizbollah.

Toårige statsrenter endret seg lite på 3,652 %, mens tiårsrentene var flate på 3,792 %.

Markedene antyder en 36 % sjanse for at Fed vil kutte med ytterligere 50 basispunkter i november, sammenlignet med nesten 60 % forrige uke, og har 70 basispunkter priset inn ved årsslutt.

I valutamarkedene sank euroen til $1,1040, like over nøkkelstøtte på $1,10 og ikke langt fra onsdagens laveste på $1,10325, et nivå sist sett 12. september.

Markedene økte veddemålene om at den europeiske sentralbanken vil kutte renten på hvert av møtene i oktober og desember etter at en topppolitisk hauk Isabel Schnabel hørtes mer oppsiktsvekkende ut om at inflasjonen er under kontroll.

Oljeprisen steg på grunn av bekymringer om at den eskalerende konflikten i Midtøsten kan true oljeforsyningen fra verdens toppproduserende region. Brent-futures steg 1,2 % til 74,82 dollar per fat. [O/R]

Gull svevde nær rekordhøye på $2 652,75 per unse.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-retreat-from-the-32-month-top-and-japan-rallies-as-rate-risk-eases/