Home » News » Asiatiske markeder øker økningen ettersom fokuset blir rettet mot amerikansk inflasjon.

Asiatiske markeder øker økningen ettersom fokuset blir rettet mot amerikansk inflasjon.

De fleste asiatiske markeder steg mandag, og bygger på forrige ukes rally etter Federal Reserves gunstige rentekutt, med fokus nå på utgivelsen av bankens foretrukne inflasjonsmåler senere i uken.

Traders hilste den første reduksjonen i lånekostnader siden 2020 ved å presse Dow og S&P 500 til rekordhøye nivåer da de vurderte en myk landing for verdens toppøkonomi.

Mens Fed forventes å fortsette å lempe pengepolitikken, tok amerikanske investorer en pust i bakken fredag – selv om Dow-indeksen nådde et nytt all-time high – med observatører som sa at det var ventet en tilbaketrekking etter den siste oppkjøringen.

Likevel børstet asiatiske forhandlere den lunken ytelsen i New York på fredag, selv etter at en ny runde med data viste at den kinesiske økonomien forble svak.

Ungdomsarbeidsledigheten i Kina nådde 18,8 prosent i august, det høyeste nivået i år, ettersom ledere sliter med å få i gang vekst og møter krav om mer stimulans – spesielt for den urolige eiendomssektoren.

Rapporten kom etter at nyheter tidligere i måneden pekte på en nedgang i detaljomsetningen og industriproduksjonsveksten for august.

“Når eiendomsmarkedet sliter og arbeidsledigheten kryper opp, er husholdningene forsiktige med utgiftene sine,” sa Moody’s Analytics.

“Statens tiltak for å stimulere innenlandsk etterspørsel har ennå ikke oppmuntret husholdningene til å bruke.”

I tidlig handel steg Hong Kong, Shanghai, Seoul, Singapore, Taipei og Manila, selv om Sydney, Jakarta og Wellington dykket.

Tokyo var stengt på grunn av en ferie.

Øynene er nå rettet mot utgivelsen denne uken av indeksen for personlige forbruksutgifter, Feds foretrukne inflasjonsmåling, som kan lede beslutningstakeres beslutninger om neste rentetrekk.

Fed-sjef “Jerome Powell signaliserte en foreløpig seier i kampen mot inflasjon, og la merke til at risikoen for at inflasjonen eskalerer ytterligere har “avtatt”, skrev IG-analytiker Tony Sycamore.

“Pengepolitikkens fokus har nå tydelig skiftet mot å støtte arbeidsmarkedet for å sikre en jevn økonomisk landing, bevist av det betydelige kuttet på 50 basispunkter.”

Oljeprisen økte på grunn av bekymringer om en eskalering av konflikten i Midtøsten etter at Libanon-baserte Hizbollah skjøt opp dusinvis av raketter mot Israel, med begge sider som truet med å øke fiendtlighetene.

Yenen slet med å sprette tilbake mot dollaren etter å ha sunket fredag som reaksjon på Bank of Japans beslutning om ikke å heve renten for tredje gang i år, og antydet at det ikke hastet med å stramme politikken ytterligere.

Og gull var rekordhøye over $2600 etter rentenedsettelsen fra Fed, som gjør det edle metallet mer attraktivt for handelsmenn, og på geopolitiske hensyn.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-extend-gains-as-focus-turns-to-us-inflation/