Home » News » Asiatiske markeder stiger høyere etter at Wall Street tar en pust i bakken.

Asiatiske markeder stiger høyere etter at Wall Street tar en pust i bakken.

News Team

Aksjene rullet høyere i Asia torsdag etter at amerikanske aksjer gikk tilbake fra rekordene.

Japans Nikkei 225-indeks steg mer enn 2 %, og amerikanske futures og oljepriser steg også.

Rallyet i Asia fulgte en kunngjøring om at den kinesiske regjeringen planlegger å gi kontanter eller rabattkuponger til de fattige i forkant av neste ukes nasjonaldag. Mens subsidier til vanlige mennesker er uvanlig, markerer det regjerende kommunistpartiet noen ganger spesielle anledninger med utbetalinger til familier i vanskeligheter.

Størrelsen på utbetalingene ble ikke oppgitt. Men de kan bidra til å løse et svakt punkt for økonomien – vaklende forbruksutgifter.

En melding på WeChat-kontoen til sosiale medier til sivildepartementet sa at myndighetene ville «utstede en engangsoppholdstillegg til ekstremt fattige, foreldreløse og andre trengende mennesker i anledning 75-årsjubileet for grunnleggelsen av New China.» som markeres 1. oktober, førstkommende tirsdag.

Hong Kongs Hang Seng klatret 1,7 % til 19 461,25 og Shanghai Composite-indeksen økte 0,6 % til 2 914,19.

Nikkei i Tokyo steg 2,5 % til 38 812,94.

Sør-Koreas Kospi hoppet 2,1 %, til 2 649,51, etter at halvlederprodusenten SK Hynix lanserte produksjon av en ny minnebrikke for kunstig intelligens. SK Hynix-aksjen steg 8,8 %.

I Australia steg S&P/ASX 200 0,8 % til 8 187,60.

Onsdag falt S&P 500 0,2 % til 5 722,26, en dag etter å ha satt et rekordhøyt nivå for 41. gang i år.

Dow Jones Industrial Average falt 0,7 % til 41 914,75 etter å ha satt rekord dagen før. Nasdaq-kompositten økte med mindre enn 0,1 % til 18 082,21.

Treasury-rentene tikket høyere i obligasjonsmarkedet etter å ha sunket dagen før på en overraskende svak oppdatering om tillit blant amerikanske forbrukere. Det verste fallet på tre år vakte bekymring for den amerikanske økonomiens styrke. Likevel økte det også forventningene til Federal Reserve om å levere enda en dose større lettelse enn vanlig gjennom et stort kutt i renten på sitt neste møte.

På Wall Street falt Stitch Fix 39,5 % etter at den elektroniske motestylingtjenesten sa at inntektene i inneværende kvartal kan være 15 % til 17 % svakere enn året før. Aksjen har falt under $3 fra $100 tidlig i pandemien.

KB Home falt 45,4 % etter å ha rapportert et overskudd for siste kvartal som bare var sky av analytikernes forventninger. Boligbyggeren sa imidlertid at ordrene tok seg opp i august etter hvert som boliglånsrentene falt.

Salget av nye boliger over hele landet avtok i august, men ikke så mye som økonomer fryktet, ifølge en rapport offentliggjort onsdag.

Den neste datoen på kalenderen for et potensielt stort markedstrekk er neste ukes månedlige oppdatering på det amerikanske arbeidsmarkedet.

Investorer er bekymret for å bremse ansettelsen nå som inflasjonen har avtatt betydelig fra toppen for to somre siden. Antall permitteringer er fortsatt relativt lavt, men amerikanske arbeidsgivere er mer nølende med å ansette.

Fed holdt hovedrenten på to tiår høy i mer enn ett år i håp om å bremse den amerikanske økonomien nok til å dempe inflasjonen. Forrige uke svingte det mot å beskytte arbeidsmarkedet ved å kutte den føderale fondsrenten med et halvt prosentpoeng større enn vanlig. Kritikere sier at det kan være for sent.

Trump Media & Technology Group hoppet 10,5 % for sin første rygg-mot-rygg-økning på to uker. Aksjen hadde slitt midt i spekulasjoner om tidligere president Donald Trump ville selge noen av aksjene sine i selskapet bak Truth Social-nettverket, nå som han er fri til å gjøre det.

I andre transaksjoner tidlig torsdag, økte benchmark amerikansk råolje 6 cent til 69,75 dollar per fat i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange. Brent-olje, den internasjonale standarden, steg 14 cent til 73,04 dollar per fat.

Den amerikanske dollaren steg til 144,83 japanske yen fra 144,76 yen. Euroen handlet til $1,1142, opp fra $1,1133.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-surge-higher-after-wall-street-takes-a-breather/