Home » News » Asiatiske markeder tar seg opp etter salg, men amerikanske data holder handelsmenn på vakt.

Asiatiske markeder tar seg opp etter salg, men amerikanske data holder handelsmenn på vakt.

Asiatiske markeder spratt torsdag etter uroen dagen før da handelsmenn vurderer utsiktene for amerikanske rentekutt etter at et annet sett med data under pari satte ekstra fokus på den kommende jobbrapporten.

Aksjer på onsdag holdt ut den mest tumultariske dagen siden begynnelsen av august etter en svak lesning av amerikansk fabrikkaktivitet kombinert med kollaps i teknologiselskaper som forårsaket en rutsjetur over hele linja.

Mens noe av salget ble satt ned til profitttaking, gjenopplivet nyhetene om at produksjonssektoren gikk sammen for en femte måned på rad bekymringene om at verdens toppøkonomi kunne tippe inn i resesjon.

En stor glipp av arbeidskraftskaping i juli var en av katalysatorene for forrige måneds blodbad.

Tall på onsdag viste at ledige stillinger falt til det laveste nivået siden starten av 2021, noe som vekket følelsen av at økonomien og arbeidsmarkedet ikke er så sterk som antatt.

Med Fed allment forventet å kutte rentene på møtet neste måned, sa observatører at de siste tallene gir sterke argumenter for en reduksjon på 50 basispunkter, i motsetning til de 25 punktene som stort sett forventes.

“Gitt at september historisk sett hevder tittelen på den verste måneden for aksjeavkastning – med august en nær andreplass – kan denne sesongmessige svimmelheten bare passe kursen,” sa analytiker Stephen Innes.

“Og likevel, det er alltid den dvelende bekymringen for at den skarpe tilbaketrekkingen fra nesten rekordhøye høyder kan signalisere noe dypere. Gå inn i denne ukens kritiske amerikanske sysselsettingsrapport, kombinert med (onsdags ledige stillinger) data, som kastet en ny skiftenøkkel inn i blandingen.”

Han påpekte at jobbåpningsrapporten også viste en nedrevidering for juni, “og bidro til økende bevis på at det amerikanske arbeidsmarkedet endelig avkjøles.”

“Selv om det er positivt når det gjelder å lette lønnspresset og holde inflasjonen i sjakk, reiser det også spørsmål om økonomiens underliggende styrke.”

Mens Wall Street slet for en annen dag — bare Dow endte i positivt territorium — tok Asia stort sett ut gevinster selv om mange markeder drev inn og ut gjennom morgenen.

Tokyo falt da eksportørene ble veid av en styrkende yen, men Hong Kong, Shanghai, Sydney, Seoul, Singapore, Taipei, Wellington og Manila steg alle.

Likevel advarte Kelvin Wong ved OANDA: «Den hardlandende handlingsbokfortellingen er tilbake i forkant ettersom markedsdeltakerne er «redde» for at den amerikanske sentralbanken har vært sent ute med å vedta rentekuttsyklusen i USA.

“I sin tur var høyere beta (mega-cap teknologi og halvlederaksjer) de dårligste resultatene, ettersom disse gruppene av aksjer har vært ledende i det amerikanske aksjemarkedet siden starten av 2024.”

Forhandlere holder øye med utviklingen i Kina etter at en rapport sa at tjenestemenn vurderte å kutte renten på mer enn 5 billioner dollar av boliglån i et forsøk på å støtte huseiere og lette presset på banksystemet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-rebound-from-sell-off-but-us-data-keps-traders-wary/