Home » News » Bain Capital skyver Virgin-børsnoteringen tilbake til 2024, men er satt for en uventet vind

Bain Capital skyver Virgin-børsnoteringen tilbake til 2024, men er satt for en uventet vind

News Team

Bain Capital, eier av Virgin Australia (ASX:VAH) er rapportert å ha presset flyselskapets børsnotering tilbake til mars kvartal 2024.

Opprinnelig var børsnoteringen på $3 milliarder pluss planlagt til november i år, men det ser ut til at investorer venter på å vurdere Qantas’ bedring og løftet om å vinne tilbake kunder, inkludert å gjøre flyreiser rimeligere – et trekk som investorer er forsiktige med.

I bakgrunnen har Virgin-sjef Jayne Hrdlicka instruert ledere om å fokusere på Virgins gjenoppbygging til en lønnsom virksomhet.

Hvis det kan klare det, kan Virgins utvinning fra livsstøtte under COVID til et blomstrende australsk flyselskap få investorer til å bli begeistret.

I Hrdlickas øyne er problemene med Qantas bare en distraksjon som må ignoreres, og hun har oppfordret ledere til å overlate ASX-noteringen til Bain.

Så langt så bra.

For første gang på elleve år har Virgin registrert et lovfestet nettoresultat etter skatt på AU$129 millioner for regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni 2023 (FY23). Inntektene steg med 124 % fra år til år og nådde AU$5 milliarder, mens overskuddet var en betydelig snuoperasjon på FY22-tapet på AU$565,5 millioner.

Tid kan gi en sterk børsnotering

Virgin ser ut til å være raskt i bedring og etterspørselen fortsetter å overgå kapasiteten, noe som gir gode resultater for fremtiden.

Hrdlicka gjenoppbygger Virgin fra grunnen av, med en lavere kostnadsbase: flyselskapet har skrevet ned mye av gjelden. Nettogjelden er nå 1,2 milliarder dollar, men den har en kontantbunke på 1 milliard dollar på balansen.

Velocity-lojalitetsvirksomheten fortsetter å vokse, og leverer et 30% hopp i inntekter til $77 millioner.

Driftsmarginene er også robuste med 8,8 %.

De siste resultatene er en viktig milepæl for Virgin Australia (ASX: VAH).

De vil inngå i oppussingen på 110 millioner dollar, inkludert utrullingen av Wi-Fi på fly og en overhaling av seter i økonomi- og businessklasse.

Total flåte vil sitte på 99 etter ankomsten av nye drivstoffeffektive Boeing 737-8-fly.

Så, med et nytt fokus på bærekraftig profitt, ikke vekst i markedsandeler, kan kampen mellom Qantas, som har 65 % av markedet og Virgin, som har mellom 30 og 3 %, endre seg betydelig.

Bain vil vinne med IPO uansett når

Bain kjøpte Virgin for i underkant av 600 millioner dollar for tre år siden.

Den har nå en bokført verdi på 2,2 milliarder dollar.

Bain Capital ser blandede signaler for børsnotering av Virgin Australia midt i flymarkedets volatilitet

Bain Capital har høstet en betydelig utbetaling på 730 millioner A$ fra investeringen i Virgin Australia, delvis finansiert av et brolån, noe som indikerer positive økonomiske utsikter utenom en ny krise på omfanget av Covid-19. Imidlertid har Bain ennå ikke avslørt en spesifikk tidslinje for en børsnotering for flyselskapet, og sier bare at det planlegger å opprettholde en betydelig aksjepost etter børsnoteringen.

Globale flyselskapsaksjer har vært vitne til en nedgang fra toppene i midten av juli, noe som sår tvil om sektorens post-pandemiske boom. For eksempel har Qantas-aksjene falt 25 %, mens American Airlines og Delta har sett nedganger på henholdsvis 34 % og 27 %. Sammentrekningen er ikke begrenset til USA; Singapore Airlines og International Airlines Group (IAG) er ned henholdsvis 17 % og 14 %.

Det er høy etterspørsel etter flyreiser, men stigende renter begrenser skjønnsmessige utgifter. Ekstra kapasitet i form av nye flyreiser og ruter gjør det utfordrende for flyselskapene å velte økte kostnader, som drivstoff og inflasjon, over på forbrukerne via billettprising.

For Bain er tidspunktet for Virgin Australias børsnotering avgjørende. Å holde på flyselskapet for lenge kan risikere å lansere en børsnotering i en periode med stagnert vekst, som gjenspeiler tidligere problemer med overforsyning i industrien. Motsatt kan å flytte for tidlig bety å selge flyselskapet i et marked presset av stigende renter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/bain-capital-pushes-virgin-ipo-back-to-2024-but-is-set-for-a-windfall/