Home » News » Berkshire Hathaway øker eierandelen i Occidental Petroleum til 24,4 %

Berkshire Hathaway øker eierandelen i Occidental Petroleum til 24,4 %

News Team

Berkshire Hathaway Inc sa torsdag at de hadde kjøpt flere aksjer i Occidental Petroleum Corp, noe som økte eierandelen i oljeselskapet til 24,4 prosent.

I en regulatorisk innlevering sa konglomeratet kontrollert av milliardæren Warren Buffett at det betalte rundt 201 millioner dollar for 3,46 millioner Occidental-aksjer mellom 16. og 18. mai.

Berkshire har kjøpt Occidental-aksjer på hver av de siste seks handelsdagene, og betalte rundt 327 millioner dollar for 5,62 millioner aksjer.

Det eier nå rundt 217,3 millioner Occidental-aksjer verdt rundt 12,7 milliarder dollar.

Berkshire eier også omtrent 9,5 milliarder dollar i Occidental-foretrukket aksje med 8 % årlig utbytte, pluss warrants for å kjøpe 5 milliarder dollar i Occidental-aksjer til 59,62 dollar hver.

Occidentals aksjekurs stengte torsdag ned 67 cent til 58,25 dollar.

Berkshire kjøpte preferanseaksjen og warrantene i 2019 da det bidro til å finansiere Houston-baserte Occidentals kjøp av Anadarko Petroleum Corp.

Det begynte å kjøpe vanlige aksjer tidlig i fjor, rundt da Russland invaderte Ukraina og da oljeprisen steg.

På Berkshires årlige aksjonærmøte 6. mai påpekte Buffett Occidentals tilstedeværelse i Permian Basin, som står for en betydelig mengde amerikansk råoljeproduksjon, og kalte Occidental-sjef Vicki Hollub for en «ekstraordinær manager».

Han prøvde også å avslutte spekulasjoner om at Berkshire kunne kjøpe Occidental og diversifisere sin egen energiportefølje ytterligere.

“Vi kommer ikke til å kjøpe kontroll,” sa han. “Vi har den rette ledelsen som driver det… vi vet ikke hva vi skal gjøre med det.”

Berkshire hadde samlet en eierandel på 22,6 % i BNSF-jernbanen før han betalte 26,5 milliarder dollar for resten i 2010.

Buffett, 92, har drevet Berkshire siden 1965.

Det Omaha, Nebraska-baserte selskapet eier dusinvis av virksomheter, inkludert Geico bilforsikring og mange detaljhandels- og produksjonsselskaper, samt aksjer som Apple Inc.

Source: https://buystocks.co.uk/news/berkshire-hathaway-boosts-stake-in-occidental-petroleum-to-24-4/