Home » News » Birlasoft-aksjen stiger 9 % etter kvartalstall; Er mer damp igjen i Ashish Kacholia lager

Birlasoft-aksjen stiger 9 % etter kvartalstall; Er mer damp igjen i Ashish Kacholia lager

Aksjer i Birlasoft var under søkelyset tirsdag da aksjen steg rundt 9 prosent etter at IT-programvare- og konsulentselskapet rapporterte en sterk utvikling i perioden som ble avsluttet 31. mars 2023. Selskapet annonserte også utbytte sammen med kvartalsresultatet.Birlasoft gikk tilbake til svart på sekvensiell basis (QoQ) da selskapet rapporterte et nettoresultat på Rs 112,17 crore i mars 2023-kvartalet, som var et netto tap på Rs 16,36 crore i desember 2022-kvartalet. Selskapet oppnådde en bunnlinje på Rs 132,9 crore i mars 2022-kvartalet.

CK Birla-konsernet rapporterte en 11 prosent år-til-år (YoY) økning i driftsinntektene på Rs 1,226,39 crore i fjerde kvartal av regnskapsåret 2022-23. Det hadde klokket en driftsinntekt på Rs 1,101,44 crore i perioden for året siden. Inntektene var 1 221,89 millioner Rs i forrige kvartal.Aksjene i Birlasoft steg med rundt 9 prosent til Rs 313,40 på tirsdag og markedsverdien toppet Rs 8500 crore mark. Aksjen ble imidlertid sett til Rs 312,75 klokken 12.35. Aksjen hadde satt seg på Rs 287,85 på BSE på mandag.Bortsett fra kvartalsresultat, har selskapets styre i Birlasoft annonsert et endelig utbytte på Rs 2 per aksje mot hver aksje med en pålydende verdi på Rs 2 hver, en 100 prosent avkastning. Dette er imidlertid betinget av godkjenning fra aksjonærene i selskapet.

Meglerfirmaer er hovedsakelig positive til aksjen etter marsresultatene og foreslår å kjøpe den med et oppsidepotensial på opptil 22 prosent fra forrige lukking. Den nylige oppgangen i aksjen på tirsdag trimmet imidlertid oppgangen og aksjen hadde nådd målkursen til noen få tellere.Birlasoft i 4QFY23 rapporterte i tråd med vekst med forbedret lønnsomhet. EBIT-marginen kom inn på 11,9 prosent, med 70 bps QoQ-ekspansjon, høyere enn estimater, sa B&K Securities. “Selskapet hadde begitt seg ut på en omstillingsreise på vertikale linjer. Dette er stort sett komplett med nyansettelser og interne forfremmelser. Vertikalmessige hoder er på plass,” het det.“Ny COO og CGO skal være på plass. Deal win momentum fortsatte å være sterk, mens fornyelsene kom inn på 172 millioner dollar, en vekst på 77,3 prosent YoY. Det er avtalevinner, men risikoen for avvikling fortsetter. Makroutfordringer eksisterer, men En sterk pipeline bør dempe bekymringene,” la det til med en kjøpsvurdering og en målpris på Rs 350 på aksjen.

Birlasoft har publisert resultater som er bedre enn vår forventning på alle fronter. Å gå videre med planen for omstrukturering av organisasjonen, et engangsoppgjør med Invacare som nå ligger bak, samt en sterk ordrebok og avtagende avgang lover godt for den totale veksten, sa Religare Broking som fortsatt er positiv på aksjen med en kjøpsrating og en målkurs på Rs 341.“I tillegg vil etterspørselen og sterke ordrer bli drevet av den amerikanske regionen sammen med transformasjons- og ERP-virksomheten, samt et sterkt tilbakeslag forventes fra produksjons-, BFSI- og life science-vertikalene. På kort sikt, sammen med andre IT-selskaper, vil Birlasoft as godt ville møte noen utfordringer på grunn av usikkerhet og makroutfordringer i globale markeder,” la den til.Birlasoft rapporterte 3 prosent CC-vekst i dollarinntekter (ekskludert Invacare), bedre enn jevnaldrende. Det tar det riktige skrittet for å snu det forretningsmessige fokuset på levering, kunder, investering i salg og ansettelse av ledere for å drive vertikal vekst, sa IDBI Capital som forventer at den vil registrere QoQ-vekst i kommende kvartaler ledet av BFSI, med bunnen av ERP-virksomhet og sunn H2FY24E.

Vi har imidlertid konservativt antatt 6,5 prosent årlig vekst i inntekter på grunn av makrousikkerhet, prosjektavviklinger og Invacare-base. Selskapet har også ambisjoner om å nå 15-16 prosent EBITDA-marginer i kommende kvartaler. Vi har bygget inn en EBITDA-margin på 14,5 prosent for FY24E. Vi har holdt våre estimater uendret, det ble lagt til med en «kjøp»-tag og et mål på Rs 340.Erfarne investorer og Dalal Street-veteranen Ashish Dhawan hadde 27 64 615 aksjer, eller 1,01 prosent eierandel, i Birlasoft per 31. mars 2023, antyder det siste aksjemønsteret til selskapet. Hans eierandel i selskapet er verdt 86,65 millioner Rs.

Birlasoft rapporterte solide Q4FY23-resultater ettersom omsetningen på $149,1 millioner økte med 3,1 prosent QoQ i CC, og slo vårt estimat på 2,5 prosent CC QoQ-vekst. EBIT-marginen økte med 70 bp QoQ til 11,9 prosent, høyere enn vår prognose. Med Rs 112 crore slo PAT også vårt estimat på Rs 99,3 crore, sa Nuvama Institutional Equities.

Ny administrerende direktør restrukturerer BSOFT ved å kutte halekontoer for å fokusere på nøkkelkunder, endre organisasjonsstrukturen og forbedre lederbenken. Dette er faktisk positivt, men det vil ta tid å omsette til inntjeningsvekst. Den reviderte sine EPS-forventninger til lavere vekst og høyere marginer og opprettholdt et hold med en revidert målpris på Rs 300.

Source: https://buystocks.co.uk/news/birlasoft-shares-rise-9-after-quarterly-numbers-is-more-steam-left-in-ashish-kacholia-stock/