Home » News » China Stock Rally forlenges etter Surprise Top Regulator Shakeup

China Stock Rally forlenges etter Surprise Top Regulator Shakeup

News Team

Den landbaserte referanseindeksen CSI 300-indeksen steg 0,4 % før middagspausen, etter at Beijing annonserte at Wu Qing, en bank- og reguleringsveteran, vil erstatte Yi Huiman som styreleder for China Securities Regulatory Commission. Mindre aksjer steg hardere, med CSI 1000-måleren for sektoren som steg 5,6 % på ett tidspunkt.

Som et tegn på vedvarende skepsis blant enkelte globale investorer, falt en indeks som sporer Hong Kong-noterte kinesiske firmaer 0,7 %. Aksjemarkedene på fastlandet vil være stengt fra fredag for den ukelange Lunar New Year-ferien, mens Hong Kong-børsen vil være vert for en halvdags handel fredag.

Den brå utnevnelsen av Wu, som fikk ryktet som «meglerslakteren» da han ledet et angrep på handelsmenn på midten av 2000-tallet, befestet inntrykket av at myndighetene i økende grad er bekymret for de økonomiske og sosiale skadene til et aksjemarked som sliter. Bevegelsen bidro til et trommeslag av redningstiltak, fra bredere handelsfortauskanter til en demonstrasjon av støtte fra nasjonens suverene formuesfond, som har utløst et oppsving tidligere denne uken.

Optimismen vedvarte selv da data viste at Kinas forbrukerpriser falt forrige måned i det raskeste tempoet siden den globale finanskrisen, noe som tyder på hardnakket deflasjonspress for verdens nest største økonomi. Også utenlandske investorer hoppet på bølgen, og kjøpte 5,3 milliarder yuan (737 millioner dollar) av fastlandsaksjer via handelsforbindelser i Hong Kong fra kl. 11:35 lokal tid, på kurs for en åttende dag på rad med tilsig.

“Denne utnevnelsen avslutter praksisen med at kommersielle bankfolk leder CSRC, ettersom Wu Qing er en veteran verdipapirregulator med erfaring på tvers av regulatorer og børser,” skrev Shujin Chen, analytiker ved Jefferies Financial Group, i et notat. “Men enda viktigere, dette uvanlige trekket signaliserer mer oppmerksomhet til kapitalmarkedet fra president Xi.”

Fjerningen av Yi, som har vært ansvarlig for CSRC siden 2019, gjenspeiler et trekk for å skifte markedssjef i 2016 etter et tidligere episk salg av aksjer. Avskjedigelsen av 59-åringen var en overraskelse ettersom tjenestemenn i hans rang vanligvis går av med pensjon ved 65 år.

Kinas tidligere beslutninger om å navngi nye markedssjefer har vist seg å være en suksess med å øke aksjene. CSI 300 steg mer enn 40 % på nesten to år etter at Liu Shiyu ble tildelt å erstatte Xiao Gang i februar 2016. Måleren steg mer enn 80 % over to år etter at Liu ble erstattet av Yi for fem år siden.

Presset øker på Beijing for å handle raskere og resolutt for å få slutt på en markedsnedsmeltning, som hadde utslettet 7 billioner dollar fra aksjer i Hong Kong og fastlandet siden toppene i 2021, som utgjør en økende trussel mot finansiell og sosial stabilitet. Det er også avgjørende for beslutningstakere å forhindre at et svakt aksjemarked demper forbrukernes etterspørsel ytterligere når Kina går inn i Lunar New Year-ferieuken.

Redningstiltakene som er rullet ut så langt har for det meste vært stykkevis av natur, inkludert bredere handelsrestriksjoner for investorer, inkludert kvantitative hedgefond, samt grep som å veilede meglerhus for å justere margin call-nivåer. Tidligere innsats inkluderte bremser på short-salg samt statlige kjøp av aksjer i landets største banker.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-stock-rally-extends-after-surprise-top-regulator-shakeup/