Home » News » CrowdStrike-aksjen stuper, rivalene hopper, ettersom oppdateringen “defekt” forårsaker Microsoft-brudd

CrowdStrike-aksjen stuper, rivalene hopper, ettersom oppdateringen “defekt” forårsaker Microsoft-brudd

CrowdStrike (CRWD)-aksjene stupte 12 % i førmarkedshandelen fredag, mens de av konkurrentene steg etter at nettsikkerhetsfirmaet sa at en oppdatering “defekt” forårsaket et verdensomspennende avbrudd i Microsofts (MSFT) skytjenester.

I en uttalelse ga CrowdStrike CrowdStrikes administrerende direktør (CEO) George Kurtz skylden for strømbruddet for en “defekt” i firmaets oppdatering av Falcon-programvaren. Strømbruddet påvirket tjenester globalt til flyselskaper, banker og andre virksomheter fredag.

“CrowdStrike jobber aktivt med kunder som er berørt av en defekt funnet i en enkelt innholdsoppdatering for Windows-verter. Mac- og Linux-verter påvirkes ikke,” sa Kurtz i et innlegg på X. “Dette er ikke en sikkerhetshendelse eller nettangrep. Problemet har blitt identifisert, isolert og en reparasjon har blitt distribuert.»

Aksjer i rivalen Palo Alto Networks, SentinelOne Surge

Investorer kjøpte seg inn i CrowdStrikes rivaler ettersom omfanget av skaden fra cybersikkerhetsfirmaets oppdatering ble stadig mer kjent. Palo Alto Networks (PANW) steg 2,5 % mens SentinelOne (S) hoppet 7 % en time før åpningsklokken.

“Dette er et svart-øye-øyeblikk for CrowdStrike, og jeg tror for cybersikkerhetssektoren,” sa Wedbush-analytiker Dan Ives til CNBC i et intervju. “Det store problemet er merkevareskaden fordi CrowdStrike i dag blir et kjent navn, men ikke på en god måte.”

“Jeg tror ikke dette endrer den langsiktige historien (for CrowdStrike), men andre konkurrenter – Palo Alto og andre – de vil prøve å dra nytte av dette,” la han til.

CrowdStrike-aksjene hadde steget 34 % i 2024 gjennom torsdagens nær 343,05 dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/crowdstrike-stock-plunges-rivals-jump-as-update-defect-causes-microsoft-outage/