Home » News » Dax-indeksen ser bullish ut, men er på vei mot stor motstand

Dax-indeksen ser bullish ut, men er på vei mot stor motstand

Dax-indeksen har steget fra sine nylige laveste nivåer og nærmer seg nå stor motstand. Er det mulig for den tyske børsindeksen å bevege seg til en ny all-time high?

Aksjemarkedene i Europa falt brått på nyheten om at Russland hadde invadert Ukraina. Men etter det innledende sjokket bestemte investorene seg for å kjøpe dip, og derfor har alle de store europeiske indeksene steget kraftig.

Nå er det store spørsmålet om oppturen er et rally i bjørnemarkedet eller starten på en ny bullish trend? Mens de geopolitiske spenningene tilsier forsiktighet, ser det tekniske analysebildet positivt ut.

15 000 – et sentralt nivå for Dax

Dax toppet over 16 000 poeng, og deretter tok bjørner kontroll. Men før salget kan man legge merke til at markedet fant sterk støtte på 15.000.

Den støtten forvandlet seg til motstand, og dette er grunnen til at Dax nøler på de nåværende nivåene. På et daglig nivå nær over 15.000 vil Dax sannsynligvis finne flere kjøpere.

Omvendt hode- og skuldermønster antyder mer oppside

Mens den horisontale motstanden på 15 000 ser sterk nok ut til å drive investorer vekk, kommer et omvendt hode- og skuldermønster som støtter den bullish tesen. Markedet ser ut til å teste halsen på nytt, og den målte bevegelsen peker mot en ny all-time high.

Hode og skuldre er reverseringsmønstre, og deres målte bevegelse representerer bare minimumsavstanden som markedet bør gå. Som sådan kan Dax-rallyet fortsette til og med over all-time highs fra slutten av 2022.

Russland-Ukraina-konflikten kommer nok ikke til å skremme investorer i aksjemarkedene

En risiko for europeiske aksjemarkeder er den pågående krigen i Øst-Europa. Men det er en viss optimisme. 

For eksempel, ifølge pressemeldingene, ga gårsdagens møte mellom de to landene i krig en viss fremgang. Som et resultat steg aksjemarkedene, men sentimentet kan endre seg på et øyeblikk.

Alt i alt var ikke investorene i de europeiske aksjemarkedene redde for konflikten. De kjøpte dip, noe som gjenspeiles av Dax-indeksen som spretter mer enn 2000 poeng og det tekniske bildet ser konstruktivt ut fremover.

15 000 representerer et sentralt nivå. Enhver økning over det nivået kan utløse mer styrke.