Home » News » De globale aksjemarkedene stiger til tross for økende økonomiske bekymringer

De globale aksjemarkedene stiger til tross for økende økonomiske bekymringer

News Team

Aksjemarkedene fluktuerte på grunn av store sentralbankers pengepolitiske innstramningstrinn som svar på økning i inflasjon, vedvarende geopolitisk risiko og økende bekymring for resesjon, mens verdens referanseindekser endte de siste 12 månedene med oppgang.

Argentinas flaggskip Merval-indeks har steget 382 % i året siden slutten av juni 2022, da investorene sikret seg mot en årlig inflasjonsrate på over 100 % og en svekkelse av pesoen.

Merval-indeksen ble den mest lønnsomme indeksen på lokal valutabasis blant verdens ledende indekser i samme periode.

På Türkiyes Borsa Istanbul ble tapene etter februars dødelige jordskjelv tatt igjen etter gjenvalget av president Recep Tayyip Erdogan i juni.

Borsa Istanbul var stengt i fem dager på grunn av de sterke jordskjelvene som rammet Sør-Türkiye 6. februar, som også utløste salg.

BIST 100-indeksen, som endte i juni på et rekordhøyt nivå på 5 759,11 poeng, ble nummer to, bak bare Argentina, med en økning på nesten 140 % i tyrkiske lire.

Tysklands DAX-indeks steg mer enn 26 % i året siden juni 2022, mens Japans Nikkei 225-indeks økte med nesten 26 %.

New York-aksjemarkedet viste oppgang til tross for nedsiderisikoer som bankkrisen, gjeldsgrensedilemmaet og bekymringer om lavkonjunktur drevet av renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken for å begrense høy inflasjon.

Mens Nasdaq-indeksen var blant de høyavkastende indeksene med en oppgang på nesten 25 %, klatret S&P 500-indeksen 17 % og Dow Jones-indeksen tikket opp med mer enn 11 %.

På den annen side har Kinas Shanghai-indeks tapt nesten 6 % målt i yuan de siste 12 månedene, og Hang Seng-indeksen falt mer enn 13 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/global-stock-markets-rise-despite-growing-economic-concerns/