Home » News » Det thailandske aksjemarkedet lider ettersom Stark Corporation misligholder

Det thailandske aksjemarkedet lider ettersom Stark Corporation misligholder

Investorer ble advart av aksjemarkedsregulatorer angående Stark Corporations aksjer, da selskapet forventes å misligholde betalinger for selskapsobligasjoner verdsatt til nesten 9,2 milliarder baht. Etter et obligasjonseiermøte kunngjorde Stark sin intensjon om å «kalle mislighold» på to obligasjonsserier verdt 2,24 milliarder baht i løpet av en måned, noe som vekket bekymring for selskapets evne til å betale for tre andre obligasjonsserier verdsatt til omtrent 6,96 milliarder baht.

Vonnarat Tangkaravakoon, en storaksjonær og direktør, uttalte i en innlevering til Thailands børs (SET) at selskapets beslutning om å kalle mislighold gjør det svært usannsynlig at Stark vil være i stand til å betale for de tre andre obligasjonsseriene, også kjent som “cross default”. Kasikornbank er representant for fire av de fem selskapsobligasjonsseriene som Stark forventes å misligholde.

Securities and Exchange Commission (SEC) åpnet et obligasjonsinformasjonssenter for å gi investorer nødvendig informasjon om obligasjonene, mens obligasjonseiernes representanter må følge opp den juridiske gjeldsnedbetalingsprosessen. SET utstedte også en advarsel for handel med Stark-aksjer, som ble gjenopptatt etter en tre måneders suspensjon.

Vonnarat Tangkaravakoon nevnte at andre finansielle kreditorer også kan kreve samme behandling som obligasjonseiere, og selskapet vurderer å forhandle frem en løsning med kreditorene. Han understreket også behovet for varsomhet med å betale enhver gruppe kreditorer, da det kan påvirke forhandlinger med andre grupper negativt.

Vonnarat Tangkaravakoons sa…

“Betalingen av enhver gjeld bør holdes tilbake inntil vi når en konklusjon om metoden for å administrere gjeldsbetalinger likt blant obligasjonseiere og andre kreditorer.”

Stark jobber for tiden med kort- og langsiktige forretningsplaner, samt alternative forretningsplaner, som skal inkluderes i regnskapet for 2022, som forventes levert innen 16. juni. Selskapets forvaltningsplaner for å informere regulatorer, kreditorer, og aksjonærer om trinnene og prosedyrene som skal tas.

SET har tillatt at Stark-aksjer midlertidig omsettes fra 1. til 30. juni. Stark-aksjene opplevde et betydelig fall på over 90 % fra 2,38 baht til 0,25 baht kort tid etter børsens åpning, melder Bangkok Post.

Source: https://buystocks.co.uk/news/thai-stock-market-suffers-as-stark-corporation-defaults/