Home » News » Disney+ gikk med overskudd – men Disney-aksjen faller fortsatt 8 %.

Disney+ gikk med overskudd – men Disney-aksjen faller fortsatt 8 %.

Strømmevirksomheten til Walt Disney Co. er kanskje ikke lønnsom ennå, men underholdningsgiganten nærmer seg målet.

Det Burbank, California-baserte selskapet rapporterte et driftsunderskudd på 18 millioner dollar i andre kvartal for sin direkte-til-forbruker-divisjon, som inkluderer Disney+, Hulu og ESPN+. Det er ned fra et tap på 216 millioner dollar i Disneys siste kvartal og et tap på 659 millioner dollar fra året før.

Underholdningssiden av strømmevirksomheten – Disney+ og Hulu – oppnådde en driftsinntekt på 47 millioner dollar for kvartalet, og markerte første gang i svart. I løpet av samme tid i 2023 hadde de to strømmetjenestene et tap på 587 millioner dollar. ESPN+ rapporterte et tap på 18 millioner dollar, et betydelig mindre treff enn tapet på 659 millioner dollar som ble registrert i fjor.

Disney sa tirsdag at de fortsatt forventer at den kombinerte direkte-til-forbrukerdivisjonen vil nå lønnsomhet innen siste regnskapskvartal av 2024. Men de forventer at underholdningssiden av strømmevirksomheten vil bli mykere neste kvartal, drevet av Disney+ Hotstar, dens indiske strømmetjeneste .

Disney (NYSE: DIS)-aksjen falt 8,2 % i handelen tirsdag morgen.

Antallet Disney+ «kjerne»-abonnenter, som ekskluderer Disney+ Hotstar-abonnenter, økte med 6,3 millioner til 117,6 millioner siste kvartal. Hulu brøt forbi milepælen på 50 millioner abonnenter da Disney gjorde alvor av å skaffe seg resten av strømmetjenesten fra Comcast.

“Våre resultater ble i stor grad drevet av opplevelsessegmentet vårt så vel som strømmevirksomheten vår,” sa administrerende direktør Bob Iger i en uttalelse. “Viktig nok var streaming av underholdning lønnsomt for kvartalet, og vi er fortsatt på vei til å oppnå lønnsomhet i våre kombinerte strømmevirksomheter i Q4.”

Disneys park- og opplevelsesdivisjon registrerte en 10 % økning i inntekter til 8,4 milliarder dollar, drevet av internasjonal vekst. Inntektene fra Disneys internasjonale parker og opplevelser vokste med 29 % til 1,5 milliarder dollar, mens den innenlandske siden økte med 7 % til 5,9 milliarder dollar.

Driftsinntektene for virksomheten vokste med 12%, ledet av Walt Disney World Resort og Disney Cruise Line. Disneyland Resort i Anaheim, California, registrerte “lavere resultater”, ifølge selskapet.

Totalt sett rapporterte Disney et nettotap på 20 millioner dollar, eller 1 cent per aksje, for kvartalet, sammenlignet med en gevinst på 1,3 milliarder dollar, eller 70 cent per aksje, et år tidligere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/disney-actually-turned-a-profit-but-disney-stock-still-drops-8/