Home » News » Dow lukker nesten 200 poeng høyere, aksjer snapper to-dagers tapsrekke for å starte Big Fed Week

Dow lukker nesten 200 poeng høyere, aksjer snapper to-dagers tapsrekke for å starte Big Fed Week

Aksjene stengte høyere på mandag i en volatil handelsøkt i forkant av Federal Reserves todagers politiske møte som skulle starte tirsdag.

Dow Jones Industrial Average hoppet 197,26 poeng, eller 0,64 %, og stengte på 31 019,68. S&P 500 steg 0,69 % til 3 899,89, og Nasdaq Composite la til 0,76 % og endte på 11 535,02.

Aksjen vinglet mellom gevinster og tap gjennom økten, med 30-aksjeindeksen ned så mye som 263 poeng tidligere på dagen. Ved lave økter falt S&P 500 og Nasdaq mer enn 0,9 % hver.

Rentene økte foran Feds sannsynlige beslutning om å heve referanserenten med ytterligere 75 basispunkter for å stoppe inflasjonen senere denne uken. Den 10-årige statsrenten toppet 3,51 % og nådde det høyeste nivået på 11 år.

Etter et kort håp i løpet av sommeren om at Fed kan være ferdig med sin aggressive innstrammingskampanje, har investorer dumpet aksjer igjen i frykt for at sentralbanken vil gå for langt og vippe økonomien inn i en resesjon.

Investorer er fokusert på Feds policymøte som skal begynne tirsdag, hvor sentralbanken forventes å heve renten med ytterligere 75 basispunkter. Investorer ser også etter veiledning om bedriftens inntjening før neste rapporteringssesong starter i oktober.

“Vi er i en vente-og-se-tilnærming, og markedene venter på en slags bullish eller bearish katalysator for å sende oss ut av dette handelsområdet,” sa Adam Sarhan, administrerende direktør i 50 Park Investments. “Markedene sliter for retning og det er de grunnleggende nyhetene.”

Ni av de 11 S&P 500-sektorene endte dagen positivt, noe som førte til oppsiden av materialer, skjønnsmessige forbrukere og industri. Økonomien steg også ettersom noen investorer satset på at høyere renter kan være til fordel for bunnlinjene deres. Helsevesenet var etternøleren, og falt etter at kommentarer fra president Joe Biden indikerte at pandemien er over.

Aksjene falt forrige uke da investorer reagerte på en varmere enn forventet inflasjonsrapport og en dyster advarsel fra FedEx om en “betydelig forverret” global økonomi. De store gjennomsnittene postet sitt fjerde ukentlige tap på fem uker.

Noen få utgivelser av økonomiske data på dekk denne uken utover det sentrale Fed-møtet, inkludert boligstart i august på tirsdag og første arbeidsløshetskrav på torsdag.