Europeiske aksjer går høyere; Det er fortsatt forsiktighet med hensyn til global vekst
De europeiske aksjemarkedene handlet stort sett høyere tirsdag, med investorer som fordøyde globale vekstbekymringer, politisk usikkerhet samt mer bedriftsinntekter.
Klokken 03:45 ET (07:45 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,2 % høyere og FTSE 100 i Storbritannia steg 0,2 %, mens CAC 40 i Frankrike handlet stort sett uendret.
Investorer har handlet på en forsiktig måte tirsdag, med data som viser at arbeidsledigheten i Storbritannia uventet steg til 3,9 % i mars, mens lønnsveksten, som har bidratt til inflasjonen, forble sterk i historisk standard.
EU-kommisjonen løftet mandag sitt bruttonasjonalprodukt anslag høyere for i år, og anslår nå en vekst på 1 %, opp fra et tidligere anslag på 0,8 %.
Imidlertid hevet den også sine prognoser for inflasjon for euroområdet til 5,8 % i år og 2,8 % i 2024, og forventer at den europeiske sentralbanken vil fortsette med renteøkninger, noe som potensielt kan bidra til vekstbekymringer.
Det foreløpige anslaget for eurosonens bruttonasjonalprodukt i første kvartal skal etter planen offentliggjøres senere i sesjonen, og forventes å vise at regionen knapt vokste i årets første tre måneder.
Den tyske ZEW økonomiske sentimentindeksen for mai kommer også senere i sesjonen og vil gi ledetråder om den økonomiske helsen til eurosonens største økonomi.
Tidligere tirsdag viste data at Kinas økonomiske oppgang etter COVID-19 avtok, noe negativt for mange europeiske selskaper som eksporterer til dette vanligvis livlige markedet.
I tillegg til disse vekstbekymringene er den politiske usikkerheten i Tyrkia så vel som den utstrakte debatten om amerikansk gjeldstak.
I bedriftssektoren falt Vodafone-aksjen (LON: VOD) 3,5 % etter at det britiske telekomkonsernet kunngjorde planer om å kutte 11 000 arbeidsplasser over tre år, da de spådde et kraftig fall i fri kontantstrøm i år.
Oljeprisen steg tirsdag, styrket av amerikanske planer om å fylle opp sine sterkt utarmede strategiske reserver, og overskygget de svake kinesiske økonomiske dataene.
Det amerikanske energidepartementet sa mandag at de ville kjøpe 3 millioner fat råolje til den strategiske petroleumsreserven for levering i august, og ba om at tilbud ble levert innen 31. mai.
Bevegelsen kommer etter at Biden-administrasjonen trakk SPR til det laveste nivået siden 1983 det siste året i et forsøk på å få ned rekordhøye drivstoffpriser ansporet av konflikten mellom Russland og Ukraina.
Ved 03:45 ET handlet amerikanske råoljefutures 0,2% høyere til $71,25 per fat, mens Brent-kontrakten klatret 0,2% til $75,41.
I tillegg falt gullfutures 0,5 % til $2 012,80/oz, mens EUR/USD handlet 0,2 % høyere til 1,0890.