Home » News » Europeiske aksjer går høyere; Det er fortsatt forsiktighet med hensyn til global vekst

Europeiske aksjer går høyere; Det er fortsatt forsiktighet med hensyn til global vekst

News Team

De europeiske aksjemarkedene handlet stort sett høyere tirsdag, med investorer som fordøyde globale vekstbekymringer, politisk usikkerhet samt mer bedriftsinntekter.

Klokken 03:45 ET (07:45 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,2 % høyere og FTSE 100 i Storbritannia steg 0,2 %, mens CAC 40 i Frankrike handlet stort sett uendret.

Investorer har handlet på en forsiktig måte tirsdag, med data som viser at arbeidsledigheten i Storbritannia uventet steg til 3,9 % i mars, mens lønnsveksten, som har bidratt til inflasjonen, forble sterk i historisk standard.

EU-kommisjonen løftet mandag sitt bruttonasjonalprodukt anslag høyere for i år, og anslår nå en vekst på 1 %, opp fra et tidligere anslag på 0,8 %.

Imidlertid hevet den også sine prognoser for inflasjon for euroområdet til 5,8 % i år og 2,8 % i 2024, og forventer at den europeiske sentralbanken vil fortsette med renteøkninger, noe som potensielt kan bidra til vekstbekymringer.

Det foreløpige anslaget for eurosonens bruttonasjonalprodukt i første kvartal skal etter planen offentliggjøres senere i sesjonen, og forventes å vise at regionen knapt vokste i årets første tre måneder.

Den tyske ZEW økonomiske sentimentindeksen for mai kommer også senere i sesjonen og vil gi ledetråder om den økonomiske helsen til eurosonens største økonomi.

Tidligere tirsdag viste data at Kinas økonomiske oppgang etter COVID-19 avtok, noe negativt for mange europeiske selskaper som eksporterer til dette vanligvis livlige markedet.

I tillegg til disse vekstbekymringene er den politiske usikkerheten i Tyrkia så vel som den utstrakte debatten om amerikansk gjeldstak.

I bedriftssektoren falt Vodafone-aksjen (LON: VOD) 3,5 % etter at det britiske telekomkonsernet kunngjorde planer om å kutte 11 000 arbeidsplasser over tre år, da de spådde et kraftig fall i fri kontantstrøm i år.

Oljeprisen steg tirsdag, styrket av amerikanske planer om å fylle opp sine sterkt utarmede strategiske reserver, og overskygget de svake kinesiske økonomiske dataene.

Det amerikanske energidepartementet sa mandag at de ville kjøpe 3 millioner fat råolje til den strategiske petroleumsreserven for levering i august, og ba om at tilbud ble levert innen 31. mai.

Bevegelsen kommer etter at Biden-administrasjonen trakk SPR til det laveste nivået siden 1983 det siste året i et forsøk på å få ned rekordhøye drivstoffpriser ansporet av konflikten mellom Russland og Ukraina.

Ved 03:45 ET handlet amerikanske råoljefutures 0,2% høyere til $71,25 per fat, mens Brent-kontrakten klatret 0,2% til $75,41.

I tillegg falt gullfutures 0,5 % til $2 012,80/oz, mens EUR/USD handlet 0,2 % høyere til 1,0890.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-edge-higher-caution-remains-over-global-growth-concerns/