Home » News » Europeiske aksjer og amerikanske futures starter september på bakfot.

Europeiske aksjer og amerikanske futures starter september på bakfot.

News Team

Aksjemarkedene falt litt på mandag da investorer forberedte seg på en datafylt uke som kulminerte i en amerikansk jobbrapport som kan avgjøre om en forventet rentenedgang denne måneden vil være vanlig eller superstor.

Undersøkelsesdata på mandag viste at nye eksportordrer fra industrien i Kina falt for første gang på åtte måneder, selv om sektoren som helhet gikk tilbake til vekst.

Seiere for de populistiske partiene i tyske delstatsvalg ga et nytt lag med politisk usikkerhet i europeiske markeder, mens en ferie i USA og Canada sørget for tynn likviditet.

Europas STOXX 600-indeks falt 0,35 %, etter å ha slått rekordhøye på fredag. Tysklands DAX og Storbritannias FTSE 100 falt henholdsvis 0,21 % og 0,1 %.

Dollarindeksen, som følger valutaen mot seks jevnaldrende, falt 0,11 % til 101,64 etter å ha nådd et to ukers høydepunkt over natten. Euroen steg 0,23 % til 1,1073 dollar.

“Vi ser en viss naturlig forsiktighet i begynnelsen av en kritisk måned for markedene, med Fed satt til å starte sin rentekuttsyklus,” sa Ben Laidler, leder for aksjestrategi i Bradesco BBI.

“Markedene gjorde en dramatisk bedring fra det tidlige august-salget, men står nå overfor den desidert svakeste måneden i året.”

Bekymringer om Kina og svake asiatiske markeder tynget sannsynligvis europeiske aksjer, sa Carl Hammer, leder for aktivaallokering hos långiveren SEB.

Kinesiske aksjer tapte 1,7 %, ledet av tap i eiendom etter at en undersøkelse viste at boligprisveksten hadde avtatt. Aksjene til New World Development, en stor eiendomsutvikler i Hong Kong, stupte 14 % etter at den estimerte et nettotap.

Futures for den amerikanske S&P 500-indeksen var ned 0,15 %, mens de for den teknologibelastede Nasdaq 100 var 0,24 % lavere.

“Vi er alltid litt forsiktige når vi handler på alle tiders høyder og når inntektsforventningene fortsetter å være ganske høye spesielt i USA,” sa Hammer.

De amerikanske aksjemarkedene vil være stengt for Labor Day på mandag, og statsobligasjoner var uhandlet.

Ukens store begivenhet vil være den amerikanske lønnsrapporten på fredag, som forventes å vise økonomien tilført 165 000 arbeidsplasser i august, opp fra 114 000 i juli.

Traders tror for øyeblikket at et rentekutt fra Federal Reserve i september er nådd og ser en 33 % sjanse for at det kan være en overdimensjonert reduksjon på 50 basispunkter, men det kan endre seg på fredag.

Den svake jobbrapporten i juli bidro til å utløse et salg av globale aksjer og et rally i obligasjoner i begynnelsen av august, selv om S&P 500 siden har vendt seg tilbake til 0,4 % av en rekordhøy.

Tysklands 10-årige obligasjonsrente steg til det høyeste på en måned, opp 5 basispunkter til 2,338 %, på linje med jevnaldrende eurosoner.

Presset økte på den tyske forbundskansleren Olaf Scholz etter at det høyreekstreme Alternative for Germany (AfD) vant sitt første regionale valg i delstaten Thuringia.

September har den siste tiden vært en nedgangsmåned for aksjer og obligasjoner, sa analytikere, som kanskje forsterket forsiktigheten mandag.

Deutsche Bank-analytikere sa at S&P 500 og STOXX 600 har tapt terreng i hver av de siste fire september, mens globale obligasjoner har falt de siste syv.

Viktig denne uken vil også være amerikanske undersøkelsesdata, ledige stillinger og private sysselsettingstall, samt ukentlige arbeidsledighetskrav og Feds beige bok om nåværende økonomiske forhold.

Oljeprisene falt markedet tenkte på utsiktene til økt tilbud fra OPEC+ i oktober. [O/R]

Brent-olje falt 0,22 % til 76,76 dollar per fat, ned mer enn 5 % fra en uke tidligere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-and-u-s-futures-start-september-on-back-foot/