Home » News » Europeiske aksjer opp etter at BofE indikerer at det nærmer seg rentekutt.

Europeiske aksjer opp etter at BofE indikerer at det nærmer seg rentekutt.

Europeiske aksjer ble løftet da Bank of England antydet at den nærmer seg en beslutning om å kutte renten.

De europeiske aksjemarkedene fikk et skritt torsdag etter at Storbritannias sentralbank indikerte at de nærmet seg et potensielt rentekutt. Londons FTSE 100 nådde en ny rekordhøye etter at Bank of England annonserte at den ville opprettholde renten på 5,25 % i en måned til.

Indeksen endte dagen med 27,03 poeng opp, eller 0,33 %, til 8 381,35, med gruve- og boligaksjer som ledet anslaget. Bankens beslutningstakere innpodet en ny bølge av optimisme ved å si at “ting beveger seg i riktig retning”, med inflasjon som er spådd å nå målet på 2 % mellom april og juni.

Banken hevet også litt prognosen for økonomisk vekst i Storbritannia, og antydet at inflasjonen kunne falle under målet i de kommende årene. “Bank of Englands siste pengepolitiske rapport ga et sårt tiltrengt positivt løft til Storbritannias økonomiske utsikter,” sa Kathleen Brooks, forskningsdirektør ved XTB.

“Veksten ble revidert høyere, mens inflasjonen ble revidert lavere. Selv om Bank of England ikke bekreftet at et rentekutt ville komme i juni, hørtes guvernør Andrew Bailey mer komfortabel ut med utsiktene til rentekutt i nær fremtid.”

“Det er også verdt å merke seg at Bailey ikke utelukket et rentekutt neste måned, men sa i stedet at det vil avhenge av økonomiske data.”

Danni Hewson, AJ Bells finansanalyseekspert, sa: “Investorer hadde tråkket vann i forkant av torsdagens beslutning om pengepolitiske komiteer, men så snart avstemningen ble annonsert steg FTSE 100 til et nytt nivå i løpet av dagen. Og det var et smørebord. av sektorer som føler den varme balsamen fra disse medvindene.”

De europeiske aksjemarkedene hadde også en robust sesjon torsdag, med tyske Dax som klatret 1,02 % ved avslutningen og Frankrikes Cac 40 endte opp med 0,69 %. Stateside så S&P 500 en beskjeden økning på rundt 0,25 %, mens Dow Jones Industrial Average steg med 0,4 % etter hvert som europeiske markeder avsluttet.

Det britiske pundet fikk først et slag mot amerikanske dollar etter bankens rentekunngjøring, men det spratt tilbake på ettermiddagen, og viste en liten økning på 0,1 % til 1,251 dollar. Mot euroen falt pundet omtrent 0,1 %, og handlet til 1,161.

Når det gjelder bedriftsnyheter, avslørte ITV at fjorårets streik fra amerikanske forfattere og skuespillere hadde påvirket produksjonsarmens inntekter negativt. Kringkasteren har imidlertid sett en nylig økning i annonseinntekter og forventer et løft fra det kommende EM-mesterskapet i fotball. Ved slutten av handelsdagen var ITVs aksjer opp med 3 %.

BAE Systems’ aksje rykket også opp etter at forsvarets tungvekter rapporterte en “sterk” operasjonell ytelse og bekreftet at den var på vei til å nå sine årlige mål. Selskapet fremhevet betydelige forsvarsutgifter på tvers av sine ulike sektorer og nøkkelmarkeder, med aksjene som lukket 0,8 % høyere.

De største stigerne på FTSE 100 var Anglo American, opp 82p til 2736p, JD Sports, opp 3,4p til 120,2p, Ocado, opp 7,9p til 353,8p, Rightmove, opp 12p til 572,8p, og RS5, opp 14. p til 822,5p. De største fallene på FTSE 100 var 3i Group, ned 154p til 2820p, HSBC, ned 29,9p til 690,9p, Melrose Industries, ned 9,8p til 595,6p, Pearson, ned 15p til 1000p, og Intercontinental Hotels. 96p til 7792p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-up-after-bofe-indicates-its-inching-closer-to-interest-rate-cut/