Home » News » Europeiske aksjer senker; Kinesiske produksjonsdata, europeisk inflasjon i fokus

Europeiske aksjer senker; Kinesiske produksjonsdata, europeisk inflasjon i fokus

News Team

De europeiske aksjemarkedene handlet kraftig lavere onsdag etter skuffende kinesiske produksjonsdata tynget sentimentet, med viktige regionale inflasjonsdata også i fokus.

Klokken 03:15 ET (07:15 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,8 % lavere, CAC 40 i Frankrike falt 0,9 % og FTSE 100 i Storbritannia falt 0,7 %.

Data utgitt tidligere onsdag viste at den kinesiske produksjonssektoren krympet i mai, og trakk seg tilbake for andre måned på rad.

Kinas offisielle indeks for innkjøpssjefer i industrien var 48,8 i mai, under forventet 51,4 og forrige måneds avlesning på 49,2. Dette pekte på en nedgang i oppgangen som ble sett tidligere på året i den nest største økonomien i verden og et stort eksportmarked for europeiske selskaper.

Kinesisk PMI for ikke-industri falt til 54,5 for måneden, lavere enn forventningene på 54,9, og forrige måneds avlesning på 56,4. Dette førte til at den samlede kinesiske forretningsaktiviteten, representert ved det sammensatte PMI, falt til 52,9 i mai fra 54,4 måneden før.

Denne økonomiske skuffelsen overskygget nyhetene om at USAs gjeldstakslov fjernet en viktig prosessuell hindring på vei til en avstemning i Representantenes hus senere onsdag.

Tilbake i Europa er den økonomiske kalenderen dominert av nasjonale KPI-utgivelser fra en rekke store europeiske land i forkant av torsdagens blinkende inflasjonstall for eurosonen.

Den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, den mest folkerike i landet, startet ballen tidligere onsdag, og registrerte en årlig inflasjonsrate på 5,7 % i mai, betraktelig under de 6,8 % forventet og revidert tidligere tall på 6,7 %.

De franske konsumprisene steg 5,1 % på årsbasis i mai, under forventet 5,7 % og 5,9 % i april.

Denne nyheten, kombinert med tirsdagens oppmuntrende fall i spanske forbrukerpriser, støtter den europeiske sentralbankens tjenestemenn som sier at kontinentets historiske prisoppgang er i ferd med å falme og at renteøkninger snart kan ta slutt.

I bedriftsnyheter falt Glencore-aksjen (LON: GLEN) 0,7 % etter at en Bloomberg-rapport indikerte at råvaregiganten nærmer seg å øke tilbudet sitt for Teck Resources (NYSE: TECK), i et forsøk på å sikre kjøpet av den kanadiske gruvearbeideren.

Oljeprisene svekket seg onsdag etter at de skuffende kinesiske økonomiske dataene reiste ytterligere bekymring for den økonomiske oppgangen i den nest største økonomien i verden og den største råoljeimportøren.

Disse bekymringene står i kontrast til optimismen i begynnelsen av dette året, og reiste spørsmål om en oppgang i landet vil drive oljeetterspørselen til rekordhøye nivåer i år.

Ved 03:15 ET handlet amerikanske råoljefutures 0,4 % lavere til 69,19 dollar per fat, mens Brent-kontrakten falt 0,3 % til 73,42 dollar.

I tillegg falt gullfutures 0,1 % til $1 975,85/oz, mens EUR/USD handlet 0,6 % lavere til 1,0676.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-lower-chinese-manufacturing-data-european-inflation-in-focus/