Home » News » Europeiske aksjer stiger etter å ha slått to måneders lavpunkt; inflasjonen i eurosonen er lavere enn forventet

Europeiske aksjer stiger etter å ha slått to måneders lavpunkt; inflasjonen i eurosonen er lavere enn forventet

De europeiske aksjemarkedene var høyere torsdag morgen midt i håp om at dramaet over det amerikanske gjeldstaket var på vei inn i siste fase.

Referanseindeksen Stoxx 600 var opp 0,9 % i morgenhandel, og trakk seg bort fra det laveste nivået på to måneder. De fleste sektorer gikk opp, med media-, bank- og bilaksjer alle opp 1,5 % og gruveaksjer opp 1 % etter at kinesisk fabrikkaktivitet slo forventningene. Utilities, som har dratt nytte av den siste tidens usikkerhet, falt 0,2 %.

På datafronten analyserer investorer flash-inflasjonstall for eurosonen, som viste at inflasjonen falt mer enn forventet. Konsumprisindeksen var opp 6,1 % fra året før, som var mindre enn 6,3 % forventet av økonomer spurt av Reuters. Inflasjonen var på 7 % i april.

Flash-avlesninger denne uken fra Tyskland, Frankrike og Spania viste alle nedgang i prisstigninger, betydelig mer enn forventet av analytikere. Italiensk inflasjon kom høyere enn prognosen, men falt fortsatt.

Lovforslaget om å heve den amerikanske gjeldsgrensen og begrense offentlige utgifter vedtok 314-117 i Representantenes hus sent onsdag. Lovgivere håper det nå vil rydde det demokratisk kontrollerte senatet innen 48 timer, før fristen 5. juni for å unngå en potensiell standard.

Det følger uker med politisk krangel som har tynget markedene, men som ikke har utløst bred panikk, med en avtale som alltid anses som det mest sannsynlige utfallet. Amerikanske aksjefutures var litt lavere over natten.

Stoxx 600 falt 3,19 % i mai, ifølge Eikon-data, midt i usikkerhet rundt styrken til Kinas økonomiske opptur og skiftende forventninger til renteøkninger.

Mai var også kjent for et rally i teknologiaksjer. Bedre enn forventet resultater fra den amerikanske brikkeprodusenten Nvidia sendte selskapet til en verdivurdering på 1 billion dollar og tok Nasdaq Composite-indeksen til en månedlig gevinst på 5,8 %. Europeisk teknologi og nøkkelaktører som ASM International så også et løft, med sektoren opp 6,71 % for måneden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-climb-after-hitting-two-month-low-euro-zone-inflation-lower-than-expected/