Home » News » Europeiske aksjer trekker seg tilbake på grunn av bekymringer for amerikansk gjeldstak; Commerzbank faller

Europeiske aksjer trekker seg tilbake på grunn av bekymringer for amerikansk gjeldstak; Commerzbank faller

News Team

De europeiske aksjemarkedene handlet på en forsiktig måte onsdag gitt den amerikanske gjeldstakets usikkerhet og i forkant av offentliggjøringen av de endelige inflasjonstallene for eurosonen for april.

Klokken 03:50 ET (07:50 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,1 % høyere, mens FTSE 100 i Storbritannia falt 0,2 % og CAC 40 i Frankrike falt 0,3 %.

Den truende amerikansk gjeldstaksfrist og potensialet for en katastrofal amerikansk gjeldsmislighold har skapt en viss nervøsitet i globale markeder.

Samtaler mellom USAs president Joe Biden og republikaneren Kevin McCarthy, presidenten i Representantenes hus, klarte ikke å komme frem til en avtale på tirsdag, noe som traff sentimentet i Europa.

Sesjonens viktigste økonomiske data vil være de endelige forbrukerinflasjonstallene i eurosonen for april, som forventes å vise at prisene holdt seg høye.

I bedriftssektoren falt Commerzbank (ETR: CBKG) aksjer over 7 % til tross for at den tyske långiveren rapporterte at nettoresultatet nesten doblet seg i første kvartal. Den la til at utsiktene var avhengig av skjebnen til mBank-enheten i Polen og antok en mild resesjon.

UBS (SIX: UBSG)-aksjen falt 0,2 % etter at den sveitsiske banken rapporterte et økonomisk treff på rundt 17 milliarder dollar fra overtakelsen av Credit Suisse (SIX: CSGN).

Siemens (ETR: SIEGn)-aksjen steg 2,2 % etter at det tyske ingeniør- og teknologikonsernet økte sin salgs- og resultatveiledning for hele året etter å ha slått salgsprognosene i andre kvartal.

Oljeprisen trakk seg onsdag etter at en overraskende økning i amerikanske råoljelagre vakte bekymring for etterspørselen hos verdens største forbruker.

Amerikanske råoljelagre steg med rundt 3,6 millioner fat i uken som endte 12. mai, ifølge data fra bransjeorganet American Petroleum Institute, i stedet for forventet uttak.

Disse tapene har imidlertid vært begrenset ettersom utslipp fra den strategiske petroleumsreserven må tas med i lageroppbyggingen, mens nedgangen i bensin- og destillaterlagrene pekte på bedre etterspørsel foran sommersesongen.

Offisielle amerikanske myndigheters data om råolje- og produktlagre fra Energy Information Administration kommer senere i sesjonen.

Ved 03:50 ET handlet amerikanske råoljefutures 0,8 % lavere til 70,31 dollar per fat, mens Brent-kontrakten falt 0,7 % til 74,39 dollar.

I tillegg falt gullfutures 0,1 % til $1 992,45/oz, mens EUR/USD handlet 0,3 % lavere til 1,0833.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-retreat-on-u-s-debt-ceiling-concerns-commerzbank-slumps/