Home » News » Europeiske aksjer utvider oppgangen ettersom inntjeningen står sentralt.

Europeiske aksjer utvider oppgangen ettersom inntjeningen står sentralt.

News Team

Europeiske aksjer forlenget oppgangen da investorene forberedte seg på en flom av inntekter denne uken og holdt øye med den siste utviklingen i valget i USA.

Stoxx Europe 600-indeksen steg 0,4 prosent. Referanseindeksen har tatt en bedring etter forrige ukes nedgang, som var den største siden oktober.

Gruvearbeidere og kjemiske aksjer haltet mens teknologiaksjer ga bedre resultater, styrket av Nasdaq-hoppet over natten og ny inntjening. SAP SE steg 6,9 % etter at det tyske programvareselskapet rapporterte en økning i skyinntektsvekst ansporet av etterspørselen etter kunstig intelligens. Logitech International SA økte hele 4,9 % etter at den sveitsiske produsenten av datatilbehør leverte resultater over forventningene.

“Vi går nå inn i tjukken av inntjeningssesongen og det er det som vil dominere handel denne uken,” sa Andrea Tueni, leder for salgshandel i Saxo Banque France.

Blant en mengde blue-chip-inntekter denne uken, vil investorer følge nøye med på den franske luksusgiganten LVMH og Alphabet i USA, sa Tueni. Begge selskapene rapporterer etter stengningen tirsdag.

Derimot falt aksjene i Porsche AG 4 % etter at bilprodusenten senket helårsinntektsprognosen. Frankrikes Edenred var den dårligste presteren på tvers av Stoxx 600, og falt så mye som 10 % til det laveste intradag-nivået siden mars 2022.

Europeiske aksjer er nå satt til oppgang i juli etter at usikkerhet knyttet til det franske stortingsvalget og motstandskraften til eurosonens økonomi sendte aksjene ned i juni.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-extend-rebound-as-earnings-take-center-stage/