Home » News » FTSE 100-prisprognose før Bank of Englands beslutning

FTSE 100-prisprognose før Bank of Englands beslutning

Bank of England vil offentliggjøre sin pengepolitiske uttalelse neste uke. Foruten rentebeslutningen, kan nyheter om salg av gylter flytte FTSE 100-indeksen.

Neste uke handler alt om Federal Reserves beslutning om pengepolitikk, men britiske investorer vil fokusere på Bank of Englands beslutning, planlagt én dag etter Fed. Rentene forventes å nå 1 % i Storbritannia, men det stoppet ikke aksjemarkedet i å gjenopprette det meste av tapene i 2022.

Faktisk var returen fra de årlige nedturene så aggressive at FTSE 100 nesten tok en ny høyere høyde. Så langt har motstanden holdt seg, men jo nærmere markedet kommer til 7600 pivotalnivået, jo større er sjansene for at motstanden vil gi etter.

Skulle det skje, vil investorene fokusere på den horisontale kanalens projeksjon. Hvis den brukes fra motstandsnivået, antyder det at FTSE 100-indeksen kan stige ytterligere 800 poeng til 8400.

Hva forventer markedet av Bank of England?

Siden COVID-19-pandemien startet, har Bank of England tatt fatt på kvantitative lettelser. Mer presist kjøpte den obligasjoner (dvs. gilts) verdt 440 milliarder GBP mellom mars 2020 og desember 2021.

I år i februar sluttet sentralbanken å reinvestere inntektene fra forfallende gull. Derfor vil det neste logiske trinnet være at Bank of England begynner å selge gylter, en prosess som kalles kvantitativ innstramming.

Spørsmålet til neste ukes møte er om sentralbanken vil kunngjøre en klar tidsplan for gullsalgene. Investorer vil også prøve å finne ut hva virkningen vil være på aksjemarkedet.

Kvantitativ innstramming er den omvendte prosessen med kvantitativ lettelse. Aksjer som kvantitative lettelser og så, burde ikke like det motsatte av det.

Det er imidlertid ikke så enkelt. Problemet er at kvantitative lettelser aldri ble gjort før i stor skala. Som sådan er det ingen som vet hva den sanne virkningen vil være.

Alt i alt tjente FTSE 100 på et kraftig fall i den lokale valutaen, det britiske pundet, som falt til tross for at rentene steg. Skulle pundet fortsette å svekke seg, kan aksjemarkedsinvestorene nedslå Bank of Englands beslutning om gullsalg.