Home » News » Futures dempet, Feds Barkin på priser, Disney å rapportere.

Futures dempet, Feds Barkin på priser, Disney å rapportere.

Amerikanske aksjefutures ble stort sett dempet tirsdag etter at håp om rentekutt fra Federal Reserve senere i år ansporet til et hopp i aksjer i forrige økt. Richmond Fed-president Thomas Barkin sier at lånekostnadene for øyeblikket er “restriktive” nok til å begrense økt inflasjon. Walt Disney (NYSE: DIS) gjør seg klar til å avsløre sine første kvartalsresultater siden de vant en hard proxy-kamp med aktivistiske investorer.

Futures dempet

Amerikanske aksjefutures var blandet på tirsdag, da investorer strømmet gjennom ferske inflasjonskommentarer fra Federal Reserves politiske beslutningstakere og så frem til en ny gruppe med kvartalsinntekter.

Ved 03:32 ET (07:32 GMT) hadde Dow-futureskontrakten økt med 46 poeng eller 0,1 %, S&P 500-futures var stort sett uendret, og Nasdaq 100-futures hadde gått ned med 10 poeng eller 0,1 %.

Hovedindeksene på Wall Street steg i forrige sesjon, styrket av håp om at den svakere enn forventet månedlige amerikanske arbeidsmarkedsrapporten kan overtale Fed til å kutte rentene fra mer enn to tiår høye så snart som september. Før dataene var det ventet at markedene skulle gjennomføre et kutt i november.

Chipmakers var blant de best presterende aksjene på mandag, og Arm Holdings steg spesielt med 5,2 % foran sine finansresultater for fjerde kvartal etter den avsluttende klokken 8. mai. Paramount Global-aksjene steg også etter utløpet av eksklusive forhandlinger med Skydance Media over en potensiell avtale, som vil tillate underholdningsgiganten å utforske konkurrerende bud.

Aksjene i Spirit Airlines falt i mellomtiden etter svake inntektsutsikter for inneværende kvartal fra lavprisselskapet.

Renten er “restriktiv” nok til å avkjøle inflasjonen – Feds Barkin

Rentene i USA er for øyeblikket på så “restriktive” høyder at de kan bidra til å dempe etterspørselen og kjøle ned klissete inflasjonspress, ifølge Richmond Fed-president Thomas Barkin.

I en tale i South Carolina sa Barkin at han er “optimistisk” om at gjeldende nivårater – et område på 5,25 % til 5,50 % – bør være nok til å bringe tempoet i prisveksten tilbake til Feds mål.

Barkin sa også at han ikke tror at økonomien er på vei til å overopphetes, en bekymring som har tatt med i sentralbankens beslutning om ikke å skru ned rentene tidligere i år som først forventet. Skulle økonomien avta betydelig, la han til, har Fed «ildkraften» til disposisjon for å gi den nødvendige støtten.

Men Barkin bemerket at inflasjonen, det sentrale fokuset i en bratt nylig innstrammingssyklus av Fed, viser seg å være vanskelig å lette.

“Det er en sta vei tilbake,” sa Barkin. “Det betyr ikke at du ikke får det tilbake. Det betyr bare at det tar litt tid.”

Disney-inntekter fremover

Walt Disney skal rapportere resultatene for andre kvartal før åpningsklokken tirsdag, uker etter at underholdningsgiganten gikk seirende ut i en proxy-kamp med aktivistiske investorer.

I april støttet aksjonærene i stor grad administrerende direktør Bob Iger og planen hans om å snu ytelsen i selskapet, og markerte et nederlag til en utfordring fra en kadre av store investorer ledet av Trian Partners-sjef Nelson Peltz. Aksjene i Disney har nå steget mer enn 28 % i 2024, men er fortsatt langt under toppene for tre år siden.

Interessenter vil nå se etter Iger for å gi ytterligere detaljer om hans fremtidige strategi for selskapet, inkludert et mål om å gjøre dens viktige strømmevirksomhet lønnsom innen slutten av året.

Analytikere forventer at strømmetjenesten, som har forsøkt å lokke kunder ved å kombinere tilbud som Disney+, Hulu og ESPN+, vil øke abonnentene. Driftstapene ved Disneys direkte-til-forbruker-enhet er også sett på å reduseres.

Konsernomfattende, justert fortjeneste per aksje og omsetning anslås å stige til henholdsvis 1,10 og 22,1 milliarder dollar.

Apple utvikler AI-brikke for datasentre – WSJ

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) utvikler en egen brikke beregnet på å kjøre kunstig intelligens-programmer i datasentre, rapporterte Wall Street Journal mandag, mens teknologigiganten søker å få et forsprang i den raskt voksende industrien.

Prosjektet er internt kodenavnet ACDC – Apple-brikker i datasentre, heter det i WSJ-rapporten.

Apple begynte å designe brikkene sine for flaggskipet iPhones og andre enheter i løpet av det siste tiåret, da de forsøkte å avskaffe sin avhengighet av andre brikkeutviklere som Intel

WSJ-rapporten kommer midt i økende spekulasjoner om hvordan Apple planlegger å inkorporere AI i produktutvalget, gitt at det har ligget noe etter sine amerikanske teknologikolleger med å lansere AI-produkter.

Råolje svever rundt flatlinjen

Råoljeprisene holdt seg fast tirsdag etter at israelske angrep på byen Rafah sør i Gaza reiste tvil om en potensiell våpenhvile i regionen.

Ved 07:32 ET var de amerikanske råoljefutures og Brent-kontrakten stort sett uendret på henholdsvis $78,47 per fat og $83,35 per fat.

Den palestinske militante gruppen Hamas gikk mandag med på et forslag om våpenhvile i Gaza fra meklere, men Israel sa at betingelsene ikke oppfyller kravene deres mens de planlegger å fortsette forhandlingene om en avtale.

Mangel på oppgjør mellom partene i den nå syv måneder lange konflikten har støttet oljeprisen, ettersom investorer er bekymret for at en regional opptrapping av krigen vil forstyrre råoljeforsyningene fra Midtøsten.

Når det er sagt, postet referanseindeksene de bratteste ukentlige tapene på tre måneder i forrige uke, da handelsmenn bekymret seg over utsiktene til høyere renter som vil dempe veksten i USA, den største globale oljeforbrukeren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-muted-feds-barkin-on-rates-disney-to-report/