Home » News » Gullprisene avtar på amerikansk gjeldsgrenseavtale, Fed-satsinger på renteøkninger

Gullprisene avtar på amerikansk gjeldsgrenseavtale, Fed-satsinger på renteøkninger

Gullprisene gikk ned på mandag da en foreløpig avtale ble forseglet over helgen for å suspendere det amerikanske gjeldstaket kombinert med uro rundt høyere-for-lengre renter dempet etterspørselen etter det ikke-avkastende metallet.

Spotgull var ned 0,1 % til $1 945,11 per unse innen 0442 GMT, og svever nær to måneders laveste nivå på fredag. Amerikanske gullfutures var sløve til $1 944,30.

USAs president Joe Biden sa søndag at han hadde sluttført en budsjettavtale med husspeaker Kevin McCarthy om å suspendere gjeldstaket på 31,4 billioner dollar frem til 1. januar 2025, og at avtalen var klar til å flytte til. Kongressen for en avstemning.

I mellomtiden viste data på fredag at amerikanske forbruksutgifter økte mer enn forventet i april og at inflasjonen akselererte.

Rapporten økte sjansene for en økning på 25 basispunkter fra den amerikanske sentralbanken i juni til 63 % og prisene forblir der resten av året, ifølge CME FedWatch-verktøyet.

Gullprisene øker

“Det faktum at oddsen for en økning var så lave som 17,4% for en drøy uke siden viser hvordan forventningene til en Fed-pause har blitt forlatt, og hjelper den amerikanske dollaren med å stige en tredje uke og veie på gullprisene,” sier City Index senior sa markedsanalytiker Matt Simpson.

Gull, som ikke gir noe eget utbytte, har en tendens til å falle i unåde blant investorer når rentene stiger.

En fastere dollarindeks gjorde bullion dyrere for utenlandske kjøpere, mens asiatiske aksjer steg da avtalen om å suspendere den amerikanske regjeringens gjeldstak endte på en langvarig fastlåsning.

Gull forventes å bryte en støtte på $1,938 og falle i $1,919-$1,929, ifølge Reuters tekniske analytiker Wang Tao.

Spotsølv falt 0,5 % til 23,20 dollar per unse, platina steg 0,1 % til 1 023,64 dollar, og palladium steg 0,6 % til 1 431,90 dollar.

Handelen vil sannsynligvis være tynn med USA og mange markeder i Europa stenger for en helligdag på mandag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/gold-prices-ease-on-us-debt-limit-deal-fed-rate-hike-bets/