Hong Kong-aksjer med 36 % rabatt viser sann dybde i Kina
Hang Seng China Enterprises Index falt så mye som 3,6 % på mandag, og nærmet seg et nivå som ikke har vært sett siden 2005 og gjør den til en av Asias dårligst presterende nøkkelindekser. Kinesiske teknologigiganter, inkludert Meituan og Tencent Holdings Ltd., var blant de største utfordringene.
Fortsatt salg av kinesiske aksjer står i sterk kontrast til en mer optimistisk Wall Street, hvor S&P 500-indeksen klatret til rekord fredag for første gang på to år. Det kom også etter at Kinas kommersielle långivere holdt sine referanserenter uendret, et trekk som følger sentralbankens nylige beslutning om å opprettholde lånekostnadene, men som kan skuffe investorer som håper på mer aggressiv stimulans.
De siste nedgangene kan tilskrives “mangel på katalysatorer på kort sikt og utstrømninger til mer attraktive alternativer i regionen,” sa Marvin Chen, en Bloomberg Intelligence-analytiker. “Globale markeder har økt på brikkesektoren, og dette er et område hvor Kina og resten av verden kan kjøre på separate spor på grunn av geopolitiske spenninger.”
Stemningen er på samme måte skjør på det kinesiske fastlandsmarkedet, hvor referanseindeksen CSI 300 falt så mye som 2,3 % mandag, det meste siden slutten av 2022.
Nedgangen falt nok en gang sammen med et hopp i omsetning på en håndfull børshandlede fond som sporer nøkkelindeksene, et tegn på at statsledede kjøp kan ligge bak den uvanlige toppen. Onshore-referansen endte mandag 1,6 % lavere.
Den dypere ruten legger press på en enorm mengde såkalte snøballderivater, som er strukturerte produkter som lover obligasjonslignende kuponger så lenge de underliggende eiendelene handles innenfor et visst område. CSI Smallcap 500 Index, en prisreferanse for noen av disse produktene, raste så mye som 3 % mandag til innenfor 1 % av en tidligere estimert terskel som kan utløse omfattende tap på snøballene.
Måleren for kinesiske aksjer notert i Hong Kong har tapt rundt 13 % så langt i år, mens S&P 500 har steget 1,5 %. CSI 300 har gått ned 5,1 %.
Et sammenløp av faktorer har drevet svimingen i kinesiske aksjer siden 2024 begynte, alt fra en stadig dypere bolignedgang til hardnakket deflasjonspress, samt Beijings motvilje mot å bruke aggressive monetære og finanspolitiske tiltak for å gjenopplive veksten. Usikkerhet rundt banen til amerikanske renter, og bekymringer om strammere regulatorisk tilsyn har bidratt til pessimismen.
Fordelene med monetære lettelser fra People’s Bank of China er allerede priset inn, og “punchier” politikk er nødvendig for å gjenopplive aksjer, sa Eva Lee, leder for Greater China-aksjer ved UBS Global Wealth Management, på en orientering fredag.
Source: https://buystocks.co.uk/news/hong-kong-stocks-at-36-discount-show-true-depth-of-china-gloom/