Home » News » Hot amerikanske jobber data temperer juni Fed rentenedsettelser.

Hot amerikanske jobber data temperer juni Fed rentenedsettelser.

News Team

Aksjer på Wall Street steg på fredag da dollar- og obligasjonsrentene steg etter at en annen amerikansk jobbrapport antydet at Federal Reserve kan utsette å kutte rentene mens den venter på ytterligere inflasjonsdata.

Gullprisene nådde rekordhøye nivåer, og den meksikanske pesoen, som har en tendens til å dra nytte av sterk forbrukeretterspørsel i USA, har steget mest siden slutten av 2015.

Amerikanske arbeidsgivere ansatt langt flere arbeidere enn forventet i mars og hevet lønningene med jevne mellomrom, sa arbeidsdepartementet. Rapporten viste at den amerikanske økonomien overgikk sine globale jevnaldrende.

Anthony Saglimbene, markedsstrateg ved Ameriprise Financial i Troy, Michigan, sa at investorer revurderer om Fed vil kutte renten tre ganger i 2024.

“Det kan være to, det er for tidlig å si,” sa han. “Hvis økonomien går slik den går nå gjennom det meste av dette året, kan det være sannsynlig at Fed ikke kutter renten i år.”

Forventningene til rentekutt så snart juni falt, og det samme gjorde den samlede størrelsen på rentekutt ved utgangen av året.

Data som viser en avkjølende amerikansk tjenestesektor og kommentarer denne uken fra Fed-leder Jerome Powell hadde forsterket synet om at rentekutt sannsynligvis vil starte på et tidspunkt i 2024. Men torsdag sa Minneapolis Fed-president Neel Kashkari at rentekutt kanskje ikke er nødvendig dette. år.

År-til-år-endringen i gjennomsnittlig timeinntekt ble avkjølt og vil gjenopprette tilliten til at lønnsøkningene normaliserer seg, sa Dec Mullarkey, administrerende direktør for investeringsstrategi og aktivaallokering ved SLC Management i Boston.

“Akkurat nå gir dette Fed mer grunn til å være tålmodig og endrer litt oddsen for rentekutt i år fra tre til to,” sa han.

Småbedriftsundersøkelser viser at etterspørselen etter arbeidere er på vei ned og lønningene er like over løpsraten til Feds 2 % inflasjonsmål, sa Roosevelt Bowman, senior investeringsstrateg ved Bernstein Private Wealth Management i New York.

“Ansettelsesintensjonene og dempet lønnsvekst er oppmuntrende for Fed og sier “Hei, vi legger til jobber uten nødvendigvis å legge til inflasjonspress.”

Neste ukes konsumprisindeks (KPI), som forventes å vise at kjerneinflasjonen avtar til 3,7 % i mars fra 3,8 % måneden før, vil sannsynligvis forme Fed-politikken på kort sikt.

MSCIs mål for global aksjeutvikling steg 0,32 %, tynget av tap i Europa der den pan-regionale STOXX 600-indeksen falt 0,84 %. Men Wall Street steg opp, med Dow Jones Industrial Average opp 0,77 %, S&P 500 0,96 % og Nasdaq Composite 1,09 %.

Renten på referanseindeksen for 10-årige statsobligasjoner steg 7,5 basispunkter til 4,384 %, mens dollarindeksen, et mål på den amerikanske valutaen mot seks store selskaper, steg 0,07 %.

Spotgull nådde rekordhøye $2 330,06 per unse, med amerikanske gullfutures som satte seg 1,6 % høyere til $2 345,4.

Oljeprisen steg, på kurs for en annen ukentlig oppgang, støttet av geopolitiske spenninger i Midtøsten, bekymringer for innstramming av tilbudet og forventninger om etterspørselsvekst.

Amerikanske råoljefutures steg 32 cent til 86,91 dollar fatet, mens Brent slo seg opp med 52 cent til 91,17 dollar fatet.

Tidligere i Asia falt MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan 0,45 %.

En ferie i Kina ga også tynnere handel.

Tokyos Nikkei falt 2 %, delvis presset av en sterkere yen, takket være utsiktene til ytterligere renteøkninger der og mer kjeft fra japanske tjenestemenn. [.T]

Hong Kongs Hang Seng-indeks ble lite endret.

Source: https://buystocks.co.uk/news/hot-u-s-jobs-data-tempers-june-fed-rate-cut-bets/