Home » News » Japan faller, eiendomsstøtte øker kinesiske aksjer.

Japan faller, eiendomsstøtte øker kinesiske aksjer.

Aksjer i Kina og Hong Kong var enestående økning mandag etter Beijings siste tiltak for å takle eiendomskrisen. Aksjer andre steder i Asia falt med Japans referanseindeks.

CSI 300-indeksen var på vei mot et teknisk oksemarked, og både jernmalm og kinesiske utvikleraksjer steg etter at tre storbyer lettet reglene for boligkjøp. En nedgang i japanske aksjer bidro til en nedgang i MSCI Asia Pacific-målet etter seieren til Shigeru Ishiba i det japanske regjerende partiets lederkappløp for investorer med feil fot.

Kinas “regjering virker mer innstilt på å følge opp tiltak for å få økonomien i gang igjen, så det føles litt mer lovende enn tidligere forsøk,” sa Matthew Haupt, en porteføljeforvalter i Wilson Asset Management. “Så rallyet kan ha noen flere ben enn tidligere, og vi vil vente på flere kunngjøringer for å få mer overbevisning rundt banen til den kinesiske økonomien og aksjemarkedet.”

Investorer er på vei inn i siste kvartal ettersom de globale økonomiske utsiktene forbedres etter Kinas stimuleringstiltak og ettersom sentralbanker fra Indonesia til Europa og USA begynner å kutte renten for å støtte veksten.

Federal Reserves foretrukne mål på underliggende amerikansk inflasjon og husholdningers forbruk steg beskjedent i august, og understreket en avkjølende økonomi. Treasury yields og dollaren var lite endret på mandag, med investorer som forventet at Fed ville holde seg på sporet for flere rentekutt i de kommende månedene.

I Japan vil Ishibas nye administrasjon forfølge kontinuitet i økonomisk, monetær og utenrikspolitikk, med rollen som finansminister til Katsunobu Kato, en tidligere talsmann for regjeringen, ifølge lokale medier.

Yenen paret oppgangen fra forrige økt, mens håp om kinesisk stimulans løftet både den australske og newzealandske dollaren.

“Selv om snuoperasjonen er imponerende, hovedsakelig drevet av Beijings siste stimulansinnsats, er jeg ikke helt overbevist om at rallyet er bygget på solid fundament,” sa Billy Leung, en investeringsstrateg ved Global X Management i Sydney. “Dette føles mer som en kortsiktig reaksjon enn en refleksjon av dypere strukturelle forbedringer.”

Spenningen i Midtøsten sto imidlertid i fare for å eskalere igjen, etter at Israel drepte Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, i Beirut.

Oljen var stabil mandag, og markedet ventet på å se hvordan Iran vil svare.

Denne uken vil handelsmenn følge nøye med på dataene om inflasjon og produksjonsaktivitet i eurosonen som kommer før den amerikanske jobbrapporten på fredag, som vil hjelpe til med å vurdere utsiktene for rentekutt i Federal Reserve mot slutten av året.

Source: https://buystocks.co.uk/news/japan-slumps-property-aid-boosts-chinese-stocks/