Home » News » Kinas aksjer ender høyere ettersom sentralbanken kutter styringsrenten

Kinas aksjer ender høyere ettersom sentralbanken kutter styringsrenten

News Team

Kinas aksjer endte høyere tirsdag da sentralbanken kunngjorde et rekordkutt i en referanserente for utlån i et forsøk på å øke den slitende økonomien.

Shanghai- og Shenzhen-børsene var oppegående mandag etter månenyttår, og førte til oppgang i de fleste asiatiske markeder takket være en ferieøkning som presset utgiftene over nivåene før pandemien.

Men begge var nede i tidlig handel tirsdag, da People’s Bank of China kunngjorde at den senket den femårige prime-renten (LPR), som brukes til å prise boliglån, fra 4,2 til 3,95 prosent. Markedene tikket opp mot slutten.

Beijings tiltak er ment å samle avtagende vekst og motvirke renteøkninger i andre store økonomier, ettersom verdens nest største økonomi kjemper mot en langvarig krise i eiendomssektoren og en global nedgang.

Den kinesiske sentralbankens grep, rettet mot å presse kommersielle banker til å gi mer kreditt til bedre priser, var den største reduksjonen siden nøkkelen LPR ble fornyet i 2019, rapporterte Bloomberg.

Mens rentekuttet kan gi lettelse, foreslo Stephen Innes, fra SPI Asset Management, å administrere forventningene.

“Regjeringen vil sannsynligvis prioritere stykkevise tiltak fremfor å implementere betydelige finanspolitiske stimuleringspakker,” sa han.

“Denne forsiktige tilnærmingen reflekterer et skifte bort fra den tidligere modellen “vekst for enhver pris”, med nåværende vekt på å oppnå teknologisk selvforsyning og sikre makrofinansiell stabilitet.”

Med amerikanske markeder stengt mandag for en helligdag, ser investorer på store kommende inntektsrapporter samt politiske møtereferat fra den amerikanske sentralbanken og den europeiske sentralbanken som kan gi innsikt om håp om rentekutt.

“Markedene har tilpasset seg ideen om at rentekutt vil komme senere og sannsynligvis være mindre viktig enn det som opprinnelig ble priset,” sa Vincent Juvyns, global markedsstrateg for JPMorgan Asset Management, til Bloomberg Television.

Data utgitt fredag viste en større enn forventet økning i amerikanske engrospriser, og knuser håpet om et tidlig rentekutt fra Fed.

I Asia steg aksjene i Tokyo og Hong Kong ved åpningen tirsdag, med investorer som venter på videre retning fra Wall Street.

“Det japanske markedet forventes å bevege seg i et smalt område i dag ettersom det amerikanske markedet var stengt for en ferie, så det er mangel på nye ledetråder,” sa senior markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama i Monex.

Tokyo-aksjene stengte lavere, og Sydney, Seoul og Wellington var også nede.

Den anglo-australske gruvegiganten BHP rapporterte en nedgang på 86 prosent i halvårsresultatet, rammet av en nedskrivning av nikkel-eiendeler og kostnader knyttet til en brasiliansk gruvekatastrofe i 2015.

London og Frankfurt åpnet lavere, mens Paris var litt opp.

Source: https://buystocks.co.uk/news/china-shares-end-higher-as-central-bank-cuts-key-rate/