Kinas markeder viser at presset øker for at Beijing skal gjøre mer
Aksjene falt for en tredje dag på tirsdag, og parret forrige ukes opptur som ble drevet av optimisme over en redningspakke i markedet. Referanserenten på 10-års obligasjoner falt til det laveste nivået på mer enn to tiår, da handelsmenn satser på at People’s Bank of China vil bruke mer pengestimulering for å øke veksten.
Dysterheten over verdens nest største økonomi har blitt dypere denne uken ettersom avviklingen av gjeldstyngde China Evergrande Group – en gang landets største utvikler – forsterket bekymringene for den vanskelige eiendomssektoren. Investorer ser få grunner til å være optimistiske ettersom inntjeningen fra store selskaper skuffer, mens geopolitisk risiko dukker opp igjen før det amerikanske presidentvalget senere i år.
“Dette mønsteret med nye lave obligasjonsrenter og gjenopptakelse av nedgang i aksjer fremhever for oss at markedet er bekymret for at stimulansen ikke er tilstrekkelig til å møte det nåværende deflasjonsmiljøet,” skrev Morgan Stanley-strategene inkludert Jonathan Garner og Laura Wang i et notat. “Økonomene våre fortsetter å hevde at det er behov for en stor finanspolitisk pakke rettet mot forbrukeren.”
Hang Seng China Enterprises Index, en måler av kinesiske aksjer notert i Hong Kong, falt 2,5 % tirsdag for å være den dårligste i Asia. BYD Co. var en av de største trekkene på måleren etter at elbilgigantens fortjeneste gikk glipp av estimater. CSI 300-indeksen stengte ned 1,8 % selv om utenlandske investorer kjøpte rundt 1,7 milliarder yuan ($243 millioner) av fastlandsaksjer på nettobasis.
Kinas referanserente på 10-årige obligasjoner falt til 2,46 %, det laveste siden 2002, ettersom etterspørselen etter havn eiendeler økte midt i forventningene om at økonomien vil forbli presset av svakt forbruk og eiendomsnedgang.
Det fornyede fallet i aksjer viser at det er mer sannsynlig at investorer selger seg inn i gevinster med mindre Beijing tar dristigere skritt. Mens investorer i utgangspunktet jublet forrige ukes rapport om en aksjemarkedsredningspakke og PBOCs beslutning om å kutte reservekravsforholdet, har oppgangen vist seg kortvarig.
En Bloomberg Intelligence-måler av kinesiske utviklere falt mer enn 4 % på tirsdag og er allerede ned nesten 16 % så langt i 2024. Mandagens kjennelse om China Evergrande Group fra Hong Kong-dommer Linda Chan er den siste vrien i en saga som fikk firmaet til å samle seg mer enn 300 milliarder dollar i forpliktelser under Kinas gjeldsdrevne eiendomsboom, før de ble til plakatbarnet til en markedsbust som viser få tegn til å ta slutt.
«Vårt syn er at investortilliten ikke kan komme tilbake før eiendomssektoren er endelig fikset. Pågående nyhetsstrøm bekrefter at eiendomskrisen fortsatt er varm og ikke lett å løse, sier Kieran Calder, leder for aksjeanalyse for Asia i Union Bancaire Privee. “Verdivurderinger er helt klart billige, men av gode grunner, inkludert selvpåført skade på teknologi- og eiendomssektoren.”
Beijing står overfor en oppoverbakke oppgave med å lokke tilbake investorer etter en rutt som har utslettet mer enn 6 billioner dollar fra markedsverdien til kinesiske og Hong Kong-aksjer siden en topp nådde i 2021. Nedgangen forsterker et strukturelt skifte som gjør at alle får tilgang til aktive penger. forvaltere til passive fond snur ryggen til verdens nest største aksjemarked.
Les mer: Her er hva Kina gjør for å øke økonomien, redde markeder
Sentimentet mot Kinas aksjehandel i Hong Kong ble gitt et ytterligere slag på tirsdag da byen kunngjorde detaljer om en planlagt nasjonal sikkerhetslov – et grep som vil ha vidtrekkende implikasjoner for Hong Kongs status som et internasjonalt finanssenter.
Økonomer spår at data som kommer på onsdag vil vise at Kinas produksjonssektor holdt seg i nedgang for den fjerde måneden i januar.
Kinas nylige løfter “kan ha gitt en viss lettelse til kinesiske aksjer, men det trengs mer for en strukturell løft,” sa Daniel Tan, en fondsforvalter ved Grasshopper Asset Management i Singapore. “Det kan være for tidlig å kalle bunnen for kinesiske aksjer eller å anta at globale fond øker allokeringen mye.”
Source: https://buystocks.co.uk/news/china-markets-show-pressure-is-growing-for-beijing-to-do-more/