Home » News » Kinesiske aksjer faller, amerikanske futures fall på Google.

Kinesiske aksjer faller, amerikanske futures fall på Google.

Kinesiske aksjer falt onsdag da handelsmenn veide svake økonomiske data fra Golden Week-ferien og stilte spørsmål ved Beijings forpliktelse til flere stimuleringstiltak.

Referanseindeksen CSI 300-indeksen presterte dårligere enn regionen, og falt så mye som 7,4 % før noen av tapene ble redusert etter at myndighetene annonserte en orientering om finanspolitikken på lørdag. Amerikanske og europeiske aksjefutures falt også etter en rapport om at det amerikanske justisdepartementet vurderte en oppløsning av Google. Ti-års statsrenter svevet rundt de viktigste 4%-grensen og oljen stabiliserte seg etter å ha falt mest på mer enn ett år.

Bekymringene i Kina har økt for at den siste stimulansen kan være utilstrekkelig til å overbevise investorer om en bærekraftig oppgang i aksjemarkedet. Kinesiske turister la ut mindre penger i løpet av sin lange ferie, mens en nyhetsrapport indikerte at nasjonen må innføre politikk for å stabilisere vekst og forventninger. Det er et ytterligere tegn i Beijing prøver å bygge tillit blant investorer.

“For at markedene skal opprettholde entusiasme, kan langt mer aggressive bevegelser for den nye finanspakken eller markedsstabiliseringsmekanismen være nødvendig,” sa Homin Lee, senior makrostrateg hos Lombard Odier. “Det er mulig at disse svingningene vedvarer frem til National People’s Congress Standing Committee-møtet og også valget i USA tidlig i november.”

Den nasjonale utviklings- og reformkommisjonen, Kinas økonomiske planleggingsbyrå, kunngjorde at snaue 200 milliarder yuan (28 milliarder dollar) i utgifter ville bli forskuttert fra neste år etter at analytikere estimerte en finanspolitisk pakke verdt så mye som 3 billioner yuan i pipelinen.

Et økende antall strateger og fondsforvaltere har de siste dagene uttrykt skepsis til rallyet, og sagt at Beijing må sikkerhetskopiere sine utgiftsløfter med ekte penger. Noen er også bekymret for at mange aksjer allerede har nådd overvurderte nivåer.

“Ingen ytterligere retningslinjer fra NDRC i går har skuffet markedet,” sa Steven Leung, administrerende direktør ved UOB Kay Hian Hong Kong Ltd. “Volatiliteten vil sannsynligvis fortsette inn i fjerde kvartal, men likviditeten vil komme tilbake, vent på at tilbaketrekkingen hopper i, spesielt fra de utenlandske institusjonene som har vært svært undervektige i Kina.»

I bedriftsnyheter sendte Alimentation Couche-Tard Inc. Seven & I Holdings Co. en ny potensiell oppkjøpspris på 7 billioner yen (47,2 milliarder dollar), som viser at det kanadiske selskapet fortsatt prøver å inngå overtakelsessamtaler etter at det første budet ble avvist. Det japanske selskapets aksjer steg så mye som 12 %.

Andre steder i Asia falt New Zealands dollar- og obligasjonsrenter etter at nasjonens sentralbank leverte et kutt på 50 basispunkter på sin referanserente, mens Reserve Bank of India lot rentene være uendret. RBI endret pengepolitikken til nøytral, og sendte aksjene høyere. Sør-Korea vil slutte seg til FTSE Russells referanseindeks for obligasjoner, som begrenser måneder med offisiell kampanje og en overhaling av finansmarkedets infrastruktur.

USAs rentereduksjonsforventninger

Treasuries ble lite endret under asiatisk handel etter en serie med salg i de fire foregående øktene, forsterket av forrige ukes amerikanske jobbdata som veide forventningene til rentekutt. Med inflasjonsdata forfallende senere i uken, analyserte investorer kommentarer fra Federal Reserve-tjenestemenn.

Fed Bank of Boston-president Susan Collins bemerket at rentekutt bør være forsiktige og databaserte. Hennes motpart i Atlanta, Raphael Bostic, sa at selv om risikoen for inflasjonen har gått ned, har truslene mot arbeidsmarkedet økt, selv om økonomien fortsatt er sterk. Guvernør Adriana Kugler sa at tjenestemenn bør holde fokus på å bringe inflasjonen til målet, med en “balansert tilnærming” som unngår en nedgang i jobbene.

“De amerikanske dataene er ikke så sterke at Feds bidrag til den globale rentekuttsyklusen ser ut til å ta slutt,” sa Mark Haefele ved UBS Global Wealth Management. “Vi opprettholder derfor vår overbevisning om at investorer skal posisjonere seg for lavere priser.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-drop-us-futures-decline-on-google/