Home » News » Kjøpe eller selge Amazon-aksjer før morgendagens kvartalsresultat?

Kjøpe eller selge Amazon-aksjer før morgendagens kvartalsresultat?

Amazon presenterer de økonomiske resultatene for første kvartal 2022 i morgen. Investorer forventer en EPS på $8,5 i kvartalet.

Teknologisektoren i USA har hatt en tøff start på handelsåret. Etter å ha gjenvunnet noen av sine tidligere tap, selges teknologiselskaper igjen.

Amazon, som rapporterer sine økonomiske resultater for årets tre første måneder i morgen, falt med mer enn 4 % i går. Investorer likte ikke at Alphabet, selskapet bak Google, gikk glipp av markedets estimater, så andre teknologiaksjer falt.

Amazons aksjekurs har tapt rundt -18 % de siste tolv månedene til tross for at selskapet hele tiden har rapportert bedre resultater enn forventet . For første kvartal 2022 forventer markedet en EPS på 8,5 dollar og det årlige inntektsestimatet for regnskapsperioden som avsluttes i desember 2022 er 540,24 milliarder dollar.

Hvordan tjener Amazon penger?

Amazon tjener mesteparten av inntektene sine fra å selge fysiske og digitale produkter på nettet. Denne delen av Amazons virksomhet utgjør omtrent 50 % av alle inntektene.

På toppen av det kommer 3,6 % av inntektene fra fysiske butikker. Fremover gir Prime-medlemskapet ytterligere 6,8 %, mens Amazon Web Services og tredjepartstjenester er ansvarlige for resten.

Hva sier analytikere om Amazons aksjekurs?

Av 100 analytikere som dekker Amazons aksjekurs, er det 1 analytiker som har gitt en salgsanbefaling og 1 har en nøytral. Resten har gitt en kjøpsanbefaling.

Senest har Rosenblatt, UBS, Citigroup og Cowen and Company opprettholdt sin kjøpsvurdering for Amazon-aksjekursen med et kursmål på $3000, $4550, $4100 og $4400.