Home » News » LMC omvendt aksjesplitt øker aksjeverdien

LMC omvendt aksjesplitt øker aksjeverdien

News Team

Et grep for å prøve å pumpe opp den deflaterte prisen på Lordstown Motors Corp.s ordinære aksjer oppnådde ønsket resultat på den første handelsdagen etter at den omvendte aksjesplitten var i kraft – en økning i aksjeverdien.

Nå må den oppstartede elbilprodusenten gå ni dager på rad med en sluttkurs på minst $1 per aksje for å gjenvinne samsvar med Nasdaqs krav til minimumsbudpris eller risikere å bli fjernet fra børsen.

Børsen 21. april varslet Lordstown Motors om at den ikke fulgte regelen fordi aksjen – handlet under RIDE-tickeren – hadde falt under $1 per aksje i 30 dager på rad, fra 7. mars til 18. april.

Selskapet fikk frist til 16. oktober på å komme tilbake i samsvar. Faktisk kan Lordstown Motors oppnå samsvar med regelen hvis den har en sluttkurs på mer enn $1 per aksje for alle 10 dager på rad med den 180-dagers perioden.

Selv etter det kan Lordstown Motors be børsen om mer tid.

Onsdag, to dager etter at aksjonærene godkjente splittelsen på sitt årsmøte, åpnet aksjen handel på 4,19 dollar per aksje og stengte på 3,78 dollar per aksje, ifølge Nasdaq.

Den nådde en høy verdi på 4,97 dollar per aksje og ble handlet til en lav verdi på 3,60 dollar per aksje, ifølge Nasdaq.

Til sammenligning stengte aksjen tirsdag handel med 28 cent per aksje.

Splittelsen på 1:15, bestemt av selskapets styre, førte til at hver 15 aksjer i selskapets utstedte og utestående ordinære aksjer ble slått sammen til én aksje av utstedte og utestående ordinære aksjer.

Delingen kan også bidra til å spare en investering på 170 millioner dollar fra Foxconn, det taiwanske teknologi- og elektronikkselskapet som kjøpte Lordstown bilmonteringsanlegg fra Lordstown Motors i mai 2022.

Lordstown Motors på tirsdag ga imidlertid ingen forsikring om at splittelsen ville være nok til å overtale Foxconn til å avslutte et aksjekjøp på rundt 47,3 millioner dollar – finansiering som er avgjørende for selskapets overlevelse.

Hvis Lordstown Motors’ aksje kan holde seg på minst $1 eller mer i 10 påfølgende dager og børsen varsler selskapet at den er tilbake innenfor reglene, “kan det tilfredsstille Foxconns (feilaktige) tolkning av sluttbetingelsen og få Foxconn til å avslutte transaksjonen,” ifølge selskapet tirsdag.

Lordstown Motors og Foxconn signerte i november en aksjeinvesteringsavtale på 170 millioner dollar som ba Foxconn om å avslutte en andre investeringsrunde i mai, men Foxconn varslet Lordstown Motors at fordi selskapet hadde falt ut av samsvar med handelsreglene, mente Foxconn at Lordstown Motors var i strid med avtalen.

Lordstown Motors var uenig. Tirsdag sa selskapet at det fortsatt er klart og villig til å avslutte avtalen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-reverse-stock-split-increases-share-value/