Home » News » London-aksjer satt for andre uke med nedgang; Juridisk & Generelt veier

London-aksjer satt for andre uke med nedgang; Juridisk & Generelt veier

News Team

Britiske aksjer var lite endret på fredag da oppgang i farma- og bioteknologiaksjer ble oppveid av et fall i kjemikalier og livsforsikringsaksjer, mens høyere avkastning veide markedssentimentet.

Blue-chip FTSE 100 var flat ved 0922 GMT, mens midcap FTSE 250 falt 0,1 %. Begge indeksene er i rute for andre uke på rad med nedgang.

Renten på den britiske 10-års referanseindeksen klatret til det høyeste nivået på over to måneder ved å følge sine europeiske konkurrenter, noe som satte ytterligere press på aksjene.

Aksjene i Legal & General falt 2,8 % til bunnen av FTSE 100, etter et kutt i kursmålet fra Citigroup. Den bredere livsforsikringsindeksen falt 1,6 %, noe som førte til fall i sektorer.

“Juridisk og generell soliditet er fortsatt sterk, men med den nye administrerende direktøren fersk i setet, ser vi sannsynligheten for oppsideoverraskelser fra ytterligere kapitalavkastning som lav på dette tidspunktet,” heter det i Citigroup-notatet.

Kjemikalieindeksen tapte 1,4% etter at aksjene i Victrex (LON:VCTX) falt 1,9% etter spesialkjemikaliprodusentens fall i første kvartals inntekter.

Med en oppgang på 0,9 %, var farma- og bioteknologiaksjer blant de beste sektorsøkerne, etter å ha falt mer enn 4,4 % i forrige økt på grunn av svak resultatrapport fra legemiddelprodusenten AstraZeneca (NASDAQ:AZN).

I bedriftsnyheter vil Tesco (LON:TSCO) selge mesteparten av bankvirksomheten til utlåner Barclays (LON:BARC) for opptil 700 millioner pund (883 millioner dollar). Aksjene i Storbritannias største forhandler steg 0,8 prosent, mens Barclays falt 1,3 prosent.

Motorfinansieringsfirmaet S&U var den største nedgangen på FTSE smallcap-indeksen, ned 7,6 %, etter at årlig resultatprognose kom under markedsestimatene.

I mellomtiden sa Bank of Englands politiker Jonathan Haskel, som stemte for å heve renten forrige uke, at han er oppmuntret av tegn på at Storbritannias inflasjonspress kan være på vei ned, men trenger flere bevis på en nedkjøling.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-stocks-set-for-second-week-of-declines-legal-general-weighs/