Home » News » London hedgefond Aspect Capital utforsker fondsvirksomhet i Kina

London hedgefond Aspect Capital utforsker fondsvirksomhet i Kina

News Team

Det London-baserte kvantitative hedgefondet Aspect Capital vil snart søke om å kvalifisere seg til å etablere seg på fastlands-Kina for å etablere pengeinnsamling på land og tilby produktene sine, sa to kilder som er kjent med saken.

Hedgefondet, som fører tilsyn med mer enn 8 milliarder dollar i eiendeler, forbereder seg på å åpne et kontor i Shanghai og ansatt to seniormedarbeidere i oktober, ifølge en tredje kilde og LinkedIn-profiloppdateringer.

Utspillet til den datadrevne fondsgiganten kommer på et tidspunkt da mange utenlandske investorer trekker seg tilbake fra verdens nest største økonomi på grunn av økende økonomiske og geopolitiske utfordringer, og viser at noen globale investorer fortsatt ser potensialet i Kinas marked.

Aspect har som mål å bli registrert som et heleid utenlandsk eid foretak (WFOE), noe som vil tillate hedgefondet å utnytte den økende etterspørselen fra Kinas massive investorer etter alternative eiendeler. De er fortsatt i et tidlig stadium av prosessen, sa en av kildene.

Aspect Capital nektet å kommentere sin Kina-forretningsplan.

Kina har anstrengt seg for å lokke utenlandske investeringer inn i kapitalmarkedet ved å forbedre effektiviteten og utvide utvalget av eiendeler og grenseoverskridende sikringsverktøy, til tross for spenningene med vesten.

Citadel Securities, et av verdens største markedsskapende firmaer, sa i forrige måned at firmaet utforsker en Kina-lisens.

For tiden er det omtrent 115 utenlandske finansinstitusjoner som har opprettet WFOEs i Kina, inkludert Blackrock, Blackstone og KKR, ifølge Z-Ben Advisors.

I 2021 lanserte Aspect en Kina-fokusert strategi som tilbyr utenlandske kunder tilgang til et mangfoldig utvalg av landets råvarefutures og statsobligasjonsfutures via bytteavtaler.

“Det kinesiske futuresmarkedet er utrolig dypt, flytende og annerledes,” sa Razvan Remsing, direktør for investeringsløsninger i Aspect Capital, til Reuters forrige uke.

Han sa at futures på industrielle råvarer som PTA, polyetylen, PVC eller gjødsel i form av soda og urea eller input til konstruksjon som glass, ikke har noen vestlige tilsvarende markeder. Dermed er den globale prisen på disse varene satt i Kina.

Så langt i år har trendfølgende kvantfond som typisk er maskindrevne og handlet på tvers av aksjer, obligasjoner og råvarer, gjort det bra i Kina selv om aksjemarkedet falt til et lavt nivå på fem år.

Aspects konkurrent, det amerikanske kvantfondet Two Sigma Investments, så CTA-fondet (commodity trading advisors) på fastlands-Kina hoppe 10 prosent de første 10 månedene, ifølge et investorbrev sett av Reuters. Two Sigma nektet å kommentere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-hedge-fund-aspect-capital-explores-fund-business-in-china/