Home » News » London Stock Exchange står overfor handelsstopp, undersøker aktivt

London Stock Exchange står overfor handelsstopp, undersøker aktivt

News Team

London Stock Exchange (LSE) opplevde et betydelig systembrudd torsdag 19. oktober 2023, noe som resulterte i handelsstopp for flere aksjer, hovedsakelig mindre aksjer. Avbruddet ble delt bredt via en video på sosiale medier fredag 20. oktober. LSE Group Plc etterforsker for tiden hendelsen.

På dagen for systemhendelsen ble store selskaper som Asos Plc, Deliveroo (OTC: DROOF) Plc og Metro Bank Holdings Plc betydelig berørt. Stoppet påvirket først og fremst mindre aksjer, mens blue-chip-aksjer og verdipapirer under FTSE 100, FTSE 250 og International Order Book (IOB) opererte som vanlig til tross for forventet markedsvolatilitet og et fall på 1,2 % i FTSE 100.

Asos Plc, en ledende online moteforhandler, var blant selskapene som ble berørt av handelsstoppen. I følge InvestingPro Tips har Asos hatt en betydelig gjeldsbyrde og har raskt brent kontanter. Det har vært en fallende trend i inntjening per aksje, og analytikere forventer en salgsnedgang i inneværende år. Denne informasjonen er spesielt relevant, gitt konteksten av handelsstoppen, da den gir ytterligere innsikt i den potensielle økonomiske konsekvensen for selskapet.

Deliveroo Plc, et annet selskap som er påvirket av stansen, har mer kontanter enn gjeld på balansen, ifølge InvestingPro Tips. Selskapets omsetningsvekst har imidlertid avtatt den siste tiden, og den har ikke vært lønnsom de siste tolv månedene. Disse tipsene, som er en del av de mange ekstra innsiktene som er tilgjengelige på InvestingPro, gir en mer omfattende forståelse av selskapets økonomiske helse.

I sin siste oppdatering på dagen for hendelsen bekreftet LSE at det ikke ville være ytterligere kontinuerlig handel for de berørte verdipapirene. De lovet også oppdateringer om den avsluttende auksjonens status for berørte aksjer. Fra fredag er det kun aksjer på FTSE 100-indeksen, FTSE 250 og internasjonal ordrebok som er tilgjengelig for handel midt i denne forstyrrelsen.

Denne hendelsen gjenspeiler tidligere strømbrudd ved LSE i 2019 og juni 2018 på grunn av programvarefeil. LSE forvalter ulike internasjonale markeder, inkludert aksjemarkedet, rentemarkedet, børshandlede fond/produkter og valutamarkeder.

Handelsuttalelser og Bloomberg-rapporter indikerer at LSE aktivt undersøker problemet for å forhindre fremtidige forstyrrelser. Denne hendelsen tjener som en påminnelse om elektroniske handelsplattformers mottakelighet for tekniske feil og den potensielle innvirkningen på markedsoperasjoner.

I følge InvestingPros sanntidsmålinger er markedsverdien til LSE på 27,33 millioner USD, og P/E-forholdet er på 11,47. Inntektene for de siste tolv månedene (LTM2023.Q2) er 19,53 millioner USD med en inntektsvekst på 22,87 %. Avkastningen på aktiva LTM2023.Q2 er 16,47 %, og ett års pris totalavkastning er 86,93 %. Disse beregningene gir et øyeblikksbilde av LSEs økonomiske resultater midt i den nåværende forstyrrelsen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/london-stock-exchange-faces-trading-halt-actively-investigating/