Home » News » Los Angeles Capital Management LLC reduserer eierandeler i FedEx Co. ettersom selskapet overgår inntektsforventningene og innsidere fortsetter å selge aksjer

Los Angeles Capital Management LLC reduserer eierandeler i FedEx Co. ettersom selskapet overgår inntektsforventningene og innsidere fortsetter å selge aksjer

8. mai 2023 ble det rapportert at Los Angeles Capital Management LLC hadde kuttet sine eierandeler i FedEx Co. (NYSE:FDX) med 98,8 % i fjerde kvartal året før. Ifølge innleveringen til Securities and Exchange Commission, eide fondet bare 1 282 aksjer av shippingtjenesteleverandørens aksjer etter å ha solgt hele 105 731 aksjer i løpet av kvartalet. Los Angeles Capital Management LLCs eierandeler i FedEx ble verdsatt til $222 000 ved slutten av denne rapporteringsperioden.

I motsetning til denne nyheten om Los Angeles Capital Management LLCs reduksjon i eierandeler, kunngjorde FedEx den 16. mars i år sine kvartalsresultater. Leverandøren av shippingtjenester overgikk forventningene med en inntjening på 3,41 dollar per aksje for kvartalet sammenlignet med analytikernes konsensusanslag på 2,67 dollar per aksje – noe som førte til at investorer trodde at disse aksjene var et godt kjøp! Dessuten genererte de inntekter på 22,17 milliarder dollar – deres første økning siden før Covid-19 rammet – selv om de var lavere enn analytikeres spådommer på 22,74 milliarder dollar.

Denne forbedringen i inntjening kom ikke som noen overraskelse for direktør Amy B. Lane som gikk videre og kjøpte 830 aksjer i FedEx-aksjen den 6. april til en pris på $232,88 per aksje, tilsvarende en total transaksjonspris på $193 290,40; etter hennes nylige oppkjøp akkumulerte hun totale selskapsaksjer verdt omtrent $549 363,92.

Det kom imidlertid også ut nyheten 6. april om at administrerende direktør Rajesh Subramaniam hadde solgt deler av sin eierandel i FedEx med en transaksjonsverdi på til sammen rundt $2 millioner dollar på grunn av at hans personlige økonomi krever ekstra likviditet, noe som forårsaket noe markedsubehag blant privatinvestorer og aksjonærer.

Til tross for innsidesalg de siste tre årene – fortsetter innsidere å selge aksjene sine; Faktisk har bedriftsinsidere solgt omtrent 146.486 aksjer eller en estimert verdi på $34.001.009 som utgjør 8,62% av selskapets totale aksjer.

Det gjenstår å se om denne utviklingen i handelen vil påvirke tilbakemeldinger og utsiktene til investortillit på deres fremtidige investering i bransjen, noe som kan påvirke aksjekursene betydelig.

FedEx: Institusjonelle investorer og hedgefond viser økt aktivitet

FedEx, det globale budtjenesteselskapet med base i Memphis, Tennessee, har sett betydelig aktivitet fra institusjonelle investorer og hedgefond de siste månedene. Ifølge rapporter er 72,02% av selskapets aksjer for tiden eid av disse store investorene. Noen av de mest bemerkelsesverdige bevegelsene inkluderer International Assets Investment Management LLC som øker sin posisjon i FedEx med svimlende 24 422,8 % i løpet av 4. kvartal 2022 og eier over én million aksjer verdt 1,6 millioner dollar etter å ha kjøpt over én million aksjer på det tidspunktet.

Edmp Inc., et hedgefond med eiendeler under forvaltning på over 5 milliarder dollar fra i fjor, har også økt sin eierandel i FedEx betraktelig med 21 900,8 %, mens Renaissance Technologies LLC kjøpte en ny eierandel i selskapet i løpet av 3. kvartal 2022 verdsatt til bare sjenert på 123 millioner dollar.

BlackRock Inc., en av verdens største kapitalforvaltere med mer enn 9 billioner dollar i forvaltningskapital i henhold til deres årsrapport utgitt tidligere i år, økte sin beholdning i FedEx med 2,9 % til 16 818 843 aksjer til en verdi av nesten 2,5 milliarder dollar.

Til slutt økte forsikrings- og investeringsgiganten Prudential Financial Inc. sin posisjon i FedEx med imponerende 114,6 % i løpet av 3. kvartal i fjor og eier nå over 868 tusen aksjer verdt rundt 129 millioner dollar.

Den 8. mai i år (referansedatoen for denne artikkelen) åpnet FedEx aksjekurs på $229,30 på New York Stock Exchange (NYSE). Selskapet har en markedsverdi på mer enn 57 milliarder dollar og opprettholder et pris-til-inntektsforhold på omtrent like under tjue. Den har også en PEG-ratioverdi på omtrent 1,26 med betaverdi på 1,33 – noe som indikerer at den er litt mer følsom for markedsvolatilitet sammenlignet med andre selskaper.

Når det gjelder nylige innsidetransaksjoner, kjøpte direktør Amy B. Lane 830 aksjer av selskapets aksjer i april til en gjennomsnittlig pris på $232,88 per aksje, noe som bringer hennes totale eierskap til mer enn to tusen aksjer verdt over en halv million dollar. Administrerende direktør Rajesh Subramaniam solgte også mer enn elleve tusen aksjer i samme måned for rundt 2,57 millioner dollar.

Videre kunngjorde FedEx nylig at dets kommende kvartalsvise utbytte vil være $1,26 per aksje, noe som representerer en økning på 9% sammenlignet med forrige kvartalsutbetaling og bringer den årlige utbytteavkastningen til omtrent 2,20%. Investorer med rekord 12. juni vil få utstedt utbytte 3. juli.

Flere aksjeanalytikere har fulgt nøye med på FedExs siste bevegelser, og flere av dem har vektet det offentlig de siste månedene. De fleste analytikere virker positive med tanke på fremtidsutsiktene til denne frakttjenesteleverandøren. Loop Capital økte kursmålet fra $241 til $263, mens Barclays løftet deres fra $240 til $280 og ga selskapet en “overvekt”-vurdering. UBS Group opprettholder et prismål på FedEx på rundt $260; Til sammenligning hevet Argus prismålet fra $200 til $240 og tildelte en kjøpsvurdering for aksjen, mens Robert W. Baird har gått enda høyere med målkursen som gikk opp fra $250 til $275.

Totalt sett virker institusjonelle investorer og hedgefond sikre på det fremtidige vekstpotensialet for FedEx, ettersom det fortsetter sin posisjon som et av verdens ledende budfirmaer med teknologisk avanserte operasjoner som kan klare enhver markedsturbulens som venter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/los-angeles-capital-management-llc-reduces-holdings-in-fedex-co-as-company-exceeds-earnings-expectations-and-insiders-continue-to-sell-shares/