Home » News » Lyft-aksjen faller etter at selskapet ga veiledning for andre kvartal

Lyft-aksjen faller etter at selskapet ga veiledning for andre kvartal

Aksjene til Lyft falt med mer enn 27 % under onsdagens førmarkedshandel.

Aksjene til skyteselskapet Lyft har falt med mer enn 27% de siste timene. Fallet kom etter at selskapet ga sin inntektsguiding for årets andre kvartal.

For andre kvartal 2022 sa Lyft at de forventer inntekter mellom $950 millioner og $1 milliard. Disse tallene er imidlertid under Wall Streets estimat på 1,02 milliarder dollar.

Dette er det laveste Lyft har opplevd siden oktober 2020, mens koronaviruspandemien var på topp. Lyft presenterte sin resultatrapport for første kvartal tirsdag.

I følge selskapet var inntektene for 1. kvartal på 876 millioner dollar, noe som overgikk Wall Streets estimat på 846 millioner dollar. Resultatet per aksje var 7 cent justert mot tapet på 7 cent forventet i en Refinitiv-undersøkelse blant analytikere.

Lyft rapporterte 17,8 millioner aktive passasjerer, og manglet så vidt anslag. Antall sjåfører på plattformen har gått ned fra de 18,73 millioner aktive passasjerene selskapet rapporterte i slutten av fjerde kvartal 2021.

Kjøreselskapet måtte bruke en enorm sum penger på sjåførinsentiver under Covid-pandemien. Investeringen har negativt påvirket selskapets økonomi de siste kvartalene.

Den nylige økningen i gassprisen på grunn av den pågående krigen i Ukraina har ført til at investorer frykter at sjåførene vil forlate sine respektive plattformer og Lyft og de andre må øke insentiver.

Disse faktorene bidrar til at aksjene til Lyft har opplevd en enorm nedgang de siste timene. Uber, Lyfts største konkurrent, lider også av en nedgang da selskapet har mistet mer enn 3 % av verdien de siste timene.

Det er fortsatt uklart hvor mye insentiver kjøreselskapene er villige til å bruke for å beholde sjåfører i løpet av de kommende månedene.