Home » News » Markedshøydepunkter: Disse aksjene har trended i løpet av helgen.

Markedshøydepunkter: Disse aksjene har trended i løpet av helgen.

  • Aksjemarkedene blødde fredag da inflasjonen i USA nådde det høyeste nivået på 40 år. 
  • JPMorgan nedgraderte Chevron da Buckle toppet inntjeningsanslagene for fjerde kvartal
  • Pearson avviser forslaget om overtakelse på 9,16 milliarder dollar

Aksjemarkedene blødde da inflasjonen i USA nådde rekordhøye

Forrige uke mistet de globale aksjemarkedene betydelige oppganger etter en kunngjøring om at forbrukerinflasjonen i USA har nådd et nytt 40-års høydepunkt på 7,9 %. Bortsett fra inflasjonen, ble også aksjemarkedene påvirket etter den europeiske sentralbankens kunngjøring om at den akselererer utgangen av sitt stimulansprogram for kjøp av eiendeler.

Wall Street var ned på inflasjonsdataene og tapte deler av forrige økts gevinster. Aksjene i eurosonen falt også etter den overraskende kunngjøringen fra ECB.

JPMorgan nedgraderer Chevron til selg

Chevron Corporation (NYSE: CVX) aksjer har steget 40% siden starten av året, men JPMorgans Phil Gresh mener dette er så langt som oljegiganten kommer på en stund. Som et resultat nedgraderte Gresh aksjen til Selg på fredag og satte et kursmål på $169. Dette er en dristig oppfordring gitt at konflikten mellom Russland og Ukraina har ført til en økning i oljeprisene til rekordnivåer.

Analytikeren mener at Chevron-aksjen er rimelig verdsatt til 170 dollar, men han er positiv til konkurrenter som Occidental, Imperial, Exxon, Cenovus og andre. Gresh spår en gjennomsnittlig Brent-oljepris på 90 dollar i år.

Buckle topper inntjeningsanslagene for fjerde kvartal.

Buckle Inc. (NYSE: BKE)-aksjen steg nesten 1 % etter at klesforhandleren annonserte inntjening for fjerde kvartal som slo anslagene. Selskapet rapporterte en nettoinntekt på 83,9 millioner dollar eller 1,69 dollar per aksje sammenlignet med 65,6 millioner dollar eller 1,33 dollar per aksje for ett år siden. Salget har økt med 20 % fra år til år til 380,9 millioner dollar. Analytikere hadde spådd salg på 380,9 dollar og en inntjening på 1,48 dollar per aksje.

Det digitale salget økte med 10,5 %, mens salget i sammenlignbare butikker økte med 20 %, ifølge analytikernes forventninger.

Pearson avviser et oppkjøpsbud på 9,16 milliarder dollar fra Apollo Global

Pearson Plc-aksjene steg 20 % på fredag, og selskapet avviste et overtakelsesbud på 9,16 milliarder dollar fra Apollo Global Management Inc. Selskapet indikerte at det private equity-selskapets verdivurdering på 854,2 pence var en betydelig undervurdering. 

Selskapets styre avviste enstemmig forslaget. Dette vil være andre gang Pearson avviser et forslag fra aksjeselskapet. I november foreslo Apollo Global å kjøpe Pearson til 800 pence per aksje.