Home » News » Microsoft (NASDAQ:MSFT) legger strategier for å redusere kostnadene mens de gjør futuristiske investeringer

Microsoft (NASDAQ:MSFT) legger strategier for å redusere kostnadene mens de gjør futuristiske investeringer

Teknologigiganten Microsoft (NASDAQ: MSFT) tar enda et skritt mot å dempe kostnader og effektivisere driften. Etter å ha sagt opp rundt 10.000 ansatte i år, har Microsoft nå besluttet å ikke tilby lønnsøkninger til fast ansatte. Selskapet vil kun gi kampanjer, bonuser og aksjepremier som ekstra kompensasjon.

Det kaotiske makrobakteppet og endrede forbrukeratferd har bremset etterspørselen etter selskapets tilbud. Når det er sagt, har utvikleren av Microsoft Cloud, Binge, LinkedIn og Office 365-pakken flere triks i ermet. En av de viktigste er det ventende Activision-oppkjøpet (NASDAQ: ATVI), som blir omtalt som konkurransehemmende av EU-vakthunden. Og for det andre, det kunstig intelligens (AI)-relaterte ChatGPT-kappløpet som selskapet strømmer inn milliarder av dollar i.

Til slutt satser Microsoft også på fremtiden for fusjonskraft. Selskapet inngikk en kommersiell avtale med Open AI-grunnlegger Sam Altman, som grunnla Helion Energy. I henhold til avtalen vil Helion generere og selge minst 50 megawatt elektrisitet til Microsoft ved bruk av fusjonskraft innen 2028. Hvis Helion ikke klarer å overholde tidslinjen, vil den betale økonomiske bøter til Microsoft. Fusjonskraft er den siste buzzen i ren energisirkelen, siden den har potensial til å produsere enorme mengder karbonfri kraft.

Fusjonskraft er ennå ikke generert, og Helium vil være den første på markedet dersom det lykkes med å bygge kraftverket. Det bygger en prototype som kan demonstrere fusjonskraftproduksjon innen neste år. Altman har strømmet inn 375 millioner dollar i Helion Energy og håper på en utrolig suksesshistorie som ligner på ChatGPT-vanviddet.

I en kommentar til avtalen uttalte Brad Smith, president for Microsoft, at AI, fusjonskraft og kvantedatabehandling er de største innovasjonene for øyeblikket, med fusjonskraft som forventes å generere de enorme mengdene energi som kreves for å kjøre både AI og kvantedatabehandling.

Er MSFT en god langsiktig investering?

Basert på fremgangen selskapet gjør med banebrytende teknologi, virker MSFT som en god, langsiktig investering. Wall Street-analytikere er også svært optimistiske med hensyn til aksjens bane. På TipRanks kommanderer MSFT en sterk kjøp-konsensusvurdering basert på 29 kjøp, fire hold og én salgsvurdering. Microsofts gjennomsnittlige prismål på $325,73 innebærer 4,3 % oppsidepotensial fra dagens nivå. I mellomtiden har MSFT-aksjen steget 30,7 % så langt i år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-nasdaqmsft-strategizes-to-curb-costs-while-making-futuristic-investments/