Home » News » Netflix suspenderer tjenestene sine i Russland

Netflix suspenderer tjenestene sine i Russland

Russland har møtt en rekke sanksjoner fra selskaper de siste dagene etter den pågående invasjonen av Ukraina.

Videostrømmegiganten Netflix bekreftet tidligere i dag overfor CNBC at de har suspendert tjenestene sine i Russland. Ifølge selskapet kommer denne siste utviklingen etter landets invasjon av Ukraina.

Flere selskaper, inkludert Mastercard og Visa, har suspendert tjenestene sine i Russland i lys av de pågående angrepene i Ukraina. En talsperson for Netflix sa;

"Gitt omstendighetene, har vi besluttet å suspendere tjenesten vår i Russland."

Å suspendere tjenestene sine i Russland vil ikke skade Netflix sin ytelse, siden selskapet har omtrent en million abonnenter i landet. Dette er en liten prosentandel av dets totale 222 millioner abonnenter globalt.

Suspensjonen av tjenestene i Russland kom etter at Netflix tidligere stoppet prosjekter og oppkjøp i landet etter at landet begynte sin invasjon av Ukraina.

Netflix hadde fire russiskspråklige serier i produksjon, som ble kansellert etter invasjonen av Ukraina.

Selskaper i ulike deler av verden inntar en hard holdning til Russland. Noen trekker tjenestene sine mens andre har stoppet salget av produkter.

Apple, Visa og Mastercard er blant de ledende selskapene globalt som har sluttet å tilby tjenester til sine russiske kunder.

Noen ledende kryptovaluta-enheter har imidlertid uttalt at de ikke vil stoppe vanlige russere fra å få tilgang til tjenestene deres. Binance, Coinbase og Kraken har alle sagt at de ikke vil fryse russisk-baserte kontoer.

Coinbases administrerende direktør Brian Armstrong sa;

Noen vanlige russere bruker krypto som en livline nå som valutaen deres har kollapset. Mange av dem motsetter seg sannsynligvis det landet deres gjør, og et forbud vil også skade dem.»

En talsperson for Binance sa også;

«Vi kommer ikke til ensidig å fryse millioner av uskyldige brukeres kontoer. Crypto er ment å gi større økonomisk frihet for mennesker over hele verden. Å ensidig bestemme seg for å forby folks tilgang til deres krypto, ville være en motsetning til årsaken til at krypto eksisterer.»