Home » News » Nio lanserer mobiltelefon i september

Nio lanserer mobiltelefon i september

News Team

Nio (NYSE: NIO), den kinesiske elbilprodusenten, har kunngjort sine intensjoner om å introdusere sin første egendesignede mobiltelefon i slutten av september. Selskapet tar sikte på å forbedre lokket til kjøretøyene sine ved å tilby forbedret programvare og tilkobling gjennom denne nye satsingen.

“Vår telefonvirksomhet er ikke å konkurrere med disse telefonprodusentene,” sa grunnlegger og administrerende direktør William Li til investorene.

Li spilte en sentral rolle i spissen for telefoninitiativet, først og fremst rettet mot selskapets bileiere.

“Vi vil gjerne bruke telefonen som en operatør for å gi den beste opplevelsen for våre kjøretøybrukere,” la Li til.

Denne bestrebelsen posisjonerer Nio som det siste tilskuddet til Kinas bilprodusenter som omfavner trenden med å introdusere bilsystemer som gir sjåfører mulighet til å bruke smarttelefonene sine til oppgaver som fjernlåsing av dører, aktivering av klimaanlegg og start av kjøretøy, blant andre funksjoner.

I fjor kjøpte skaperen av Zhejiang Geely Holding med suksess smarttelefonprodusenten Meizu, og begge selskapene uttrykte sin intensjon om å slå sammen forbrukerelektronikk og reisetjenester. I mellomtiden inngikk Huawei Technologies samarbeid med forskjellige bilprodusenter, inkludert Seres Group, for å inkorporere Harmony-operativsystemet i elektriske kjøretøy for forbedret funksjonalitet.

Imidlertid har Nios mobiltelefonprosjekt utløst uro blant visse investorer, gitt selskapets pågående kamp med økende tap og en nedgang i salget, som har blitt forsterket av en priskonkurranse satt i gang av Tesla (NASDAQ: TSLA) siden januar.

I andre kvartal rapporterte Nio et netto tap på 6,12 milliarder yuan (839,51 millioner dollar), en betydelig økning fra tapet på 2,75 milliarder yuan registrert i samme periode året før. Fra juni hadde selskapet kontanter og kontantekvivalenter på til sammen 4,3 milliarder dollar og mottok en betydelig investering på 1,1 milliarder dollar i juli fra CYVN Holdings.

William Li, administrerende direktør, avslørte at Nio planlegger å introdusere den første modellen av sitt ferske elbilmerke, rettet mot det bredere forbrukermarkedet, i løpet av siste halvdel av 2024.

Aksjene til NIO er ned 2,58 % i førbørshandelen onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nio-to-launch-mobile-phone-in-september/