Home » News » Nordea Investment Management AB øker eierandelen i Pinterest, Inc. (NYSE:PINS)

Nordea Investment Management AB øker eierandelen i Pinterest, Inc. (NYSE:PINS)

Nordea Investment Management AB øker eierandelen i Pinterest, Inc. (NYSE: PINS)

San Francisco-basert bildedelingsnettsted, Pinterest, Inc. (NYSE: PINS) har sett en økning i investorinteresse da Nordea Investment Management AB annonserte at de økte sin eierandel i selskapet med 1,5 % i løpet av fjerde kvartal. Rapporter bekrefter at Nordea Investment Management AB kjøpte ytterligere 6.267 aksjer, noe som bringer deres totale eierskap av Pinterest til 415.648 aksjer. I følge offisielle innleveringer til Securities & Exchange Commission eier Nordea nå 0,06 % av Pinterests utestående aksjer verdt omtrent 9 826 000 USD.

Pinterest rapporterte en inntjening per aksje på $0,29 for siste kvartal av regnskapsåret 2020, som slo analytikeres anslag med $0,01 og påvirket investorsentimentet til selskapets aksje positivt. De noterte imidlertid en negativ nettomargin på 10,58 % og en negativ egenkapitalavkastning på 4,83 %. Rapporten avslørte at Pinterests inntekter var på 877,21 millioner dollar for kvartalet, noe som markerer en beskjeden økning fra forrige kvartalsresultat.

Nettstedet har over 250 millioner månedlige aktive brukere over hele verden som bruker plattformen til å lage personlige bildesamlinger basert på deres erfaringer og interesser som hobbyer eller arrangementer.

Pinterest-gründerne Benjamin Silbermann, Paul C Sciarra og Evan Sharp konseptualiserte denne plattformen som en måte for folk å utforske kreative ideer gjennom å dele visuelt innhold mens de markerer seg selv som unike bidragsytere som banebryter nye trender.

Med denne siste utviklingen i forhold til Nordeas investering i Pinterest, er det tydelig at investorer anerkjenner vekstpotensialet som ligger i sosiale medieplattformer som Pinterest, som muliggjør samarbeid og selvutfoldelse blant enkeltpersoner globalt.

Pinterest Inc. åpnet tirsdag med en aksjekurs på 21,59 dollar. Selskapet har hatt et turbulent år, med verdien som strekker seg fra et 1-års lavpunkt på 16,14 dollar til det høyeste på 29,27 dollar. Pinterests markedsverdi er for tiden 14,76 milliarder dollar, og den driver et nettsted for bildedeling i pinboard-stil som lar brukere lage og administrere temabaserte bildesamlinger, inkludert arrangementer, interesser og hobbyer.

En rekke hedgefond og institusjonelle investorer har nylig gjort endringer i sine posisjoner i PINS, inkludert Great West Life Assurance Co. Can, Balentine LLC, KBC Group NV, Apollon Wealth Management LLC og State of New Jersey Common Pension Fund D. Disse enheter eier nå omtrent 71,95% av selskapets aksjer.

Aksjeanalytikere har gitt blandede rapporter om Pinterests aksjer; KeyCorp løftet målprisen fra $28 til $32 og vurderte aksjen som “overvekt”, mens Piper Sandler reduserte prisanslaget fra $32 til $31 tilbake i april.

I andre nyheter relatert til Pinterest, solgte direktør Jeffrey D. Jordan nylig 5000 aksjer av virksomhetens aksjer for en gjennomsnittlig pris på $23,04 per aksje bare i mai 2021. Totalt har innsidere solgt 139 463 aksjer verdt omtrent 3,84 millioner dollar i løpet av de siste 90 dagene.

Til tross for noen svingninger i verdi og investorhandlinger angående aksjene, fortsetter Pinterest driften under grunnleggerne Benjamin Silbermann, Paul C Sciarra, Evan Sharp samt hovedkvarteret i San Francisco, California. Selskapet har etablert seg i bransjen gjennom sosiale medier som gjør det kjent globalt av mange mennesker.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/nordea-investment-management-ab-increases-stake-in-pinterest-inc-nysepins/