Home » News » Nvidia slutter seg til en trillion-dollar-klubb på blomstrende AI-etterspørsel

Nvidia slutter seg til en trillion-dollar-klubb på blomstrende AI-etterspørsel

News Team

Nvidia Corp. ble tirsdag den første brikkeprodusenten som nådde en markedsverdi på billioner dollar, ettersom selskapet satser på en økning i etterspørselen etter AI-brikkene som driver chatbot-sensasjonen ChatGPT og mange andre applikasjoner.

Spill- og AI-brikkeprodusentens aksjer steg hele 7,7 % til en rekordhøy på $419,38 i tidlig handel, noe som bidro til kraftige gevinster fra forrige uke og løftet aksjene til brikkeprodusenter og andre AI-selskaper.

Den siste økningen i Nvidias aksjer som drev selskapet forbi trillion-dollar-merket fulgte inntektsprognosen forrige uke som overgikk estimatene med mer enn 50 %, en bragd som Wall Street-analytikere kalte “uutgrunnelig” og “kosmologisk”.

Til sammenligning er den nest største brikkeprodusenten globalt – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd. – verdsatt til rundt 535 milliarder dollar.

Den meteoriske oppgangen i Nvidias aksjer den siste uken har presset verdivurderingen forbi sine jevnaldrende og fått analytikere til å heve kursmålene sine på aksjen.

Det høyeste kursmålet verdsetter selskapet til rundt 1,6 billioner dollar, på nivå med Google-forelder Alphabet.

Nvidias forward-pris-til-inntjening-multipel (P/E), en vanlig referanse for verdsettelse av aksjer, er 47,49 – betydelig over det for jevnaldrende Qualcomm og Intel og også over sektormedianen på 18,09, ifølge Refinitiv-data.

Til tross for den skyhøye verdsettelsen, mener analytikere at Nvidias AI-brikkevirksomhet har rom for vekst ettersom generativ AI-teknologi fortsatt er på et begynnende stadium med bred adopsjon forventet i årene som kommer.

“Selv om selskapets verdivurdering ser høy ut for øyeblikket, tror vi at Nvidia har inntjeningskraften ettersom bruken av AI GPU’en forblir i de tidlige omgangene,” sa Kinngai Chan, senioranalytiker ved Summit Insights Group.

Ledet av Jensen Huang har Nvidia, et kraftsenter innen videospillbrikker, snudd til datasentermarkedet i løpet av de siste årene.

Selskapets virksomhet utvidet seg raskt under pandemien da spill tok fart, skyadopsjon økte og kryptoentusiaster vendte seg til sjetongene deres for å utvinne mynter. Huangs innsatser på AI forventes å gi vekst i løpet av de kommende månedene.

OpenAI-eide ChatGPTs raske suksess har fått teknologigiganter som Alphabet og Microsoft til å få mest mulig ut av generativ AI, som kan delta i menneskelignende samtaler og lage alt fra vitser til poesi.

Nvidia slutter seg til en elitegruppe som består av Apple Inc., Alphabet Inc., Microsoft Corp. og Amazon.com Inc.

Nvidias aksjer steg med rundt 25 % forrige uke, noe som førte til en oppgang i AI-relaterte aksjer og økte andre brikkeprodusenter, og hjalp Philadelphia SE Semiconductor-indeksen til å lukke fredag på det høyeste på over et år.

“Tekniske tradere og AI-mani har presset Nvidia mot grensen på 1 billion dollar, og det er ikke billig,” sa Jim Kelleher, analytiker ved Argus Research.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-joins-trillion-dollar-club-on-booming-ai-demand/