Home » News » Nytt kvartal, samme kamp for aksjer, obligasjoner og yen

Nytt kvartal, samme kamp for aksjer, obligasjoner og yen

Verdensmarkedene slet med å legge et testende tredje kvartal bak seg på mandag, med aksjer og euro som tikker ned, obligasjoner fortsatt på kanten, og en avtale i siste øyeblikk for å avverge en nedleggelse av amerikansk regjering som knapt løfter Wall Street-futures.

Et åpningsgrep høyere fra den pan-europeiske STOXX 600 (.STOXX) ga raskt etter i møte med noen svake PMI-data, noe som svekket handelsmennenes håp om den første tre-øktens kjøring med rygg-til-rygg-gevinster siden midten av august .

MSCIs verdensindeks for 47 land var også lavere, etter å ha tapt 7 % siden juli, midt i en kraftig økning i oljepriser og globale lånekostnader. De oppdaterte PMI-dataene for september i eurosonen – sett på som en nøkkelindikator for økonomisk helse – viste at produksjonsaktiviteten fortsatt er i en bredt basert nedgang.

Det var nok til å dytte euroen tilbake i minus for dagen. Som mange av de store globale valutaene, hadde den falt over 3 % i tredje kvartal, uten å kunne avverge uimotståelig amerikanske dollarstyrke bygd på pågående renteøkninger fra Federal Reserve. /FRX

Markedene i Kina, Hong Kong og India var stengt på grunn av helligdager, men Tokyos åpne for virksomhet Nikkei (.N225) hoppet så mye som 1,7 % da yenen ristet tilbake mot 150 per dollar, en svakhet som ble sett på som en velsignelse for Japans eksportører .

“Vi har hatt to store risiko-av-måneder, og du har en risiko-på-hendelse med (den amerikanske regjeringen) nedleggelse som er utsatt, men den 10-årige statskassen er på 4,62% og yenen er nær 150, så ingenting har egentlig endret seg,” sa Societe Generale-analytiker Kit Juckes.

Marginelt høyere oljepriser og gjeldspress betydde at referanserentene på europeiske statsobligasjoner også økte igjen, med Tysklands 10-årige Bund-nivå innenfor rammen av en 12-års høyeste på 2,86 % i slutten av forrige uke.

Den ellevte-times avtalen for å unngå en nedleggelse av amerikansk regjering, ble inngått i helgen, løftet amerikanske aksjefutures i Asia over natten, men de skulket tilbake til nesten flatt i Europa.

Finansieringsregningen tillater regjeringen å fortsette å operere frem til 17. november og betyr at nøkkeldata, inkludert fredagens månedlige lønnsrapport, kan fortsette i tide.

“Risikoene for nedstengning er bare forsinket, ikke eliminert,” skrev TD Securities-strateger.

“En følelse av redusert usikkerhet vil sannsynligvis føre til en liten lettelse i markedene,” men “markedsvolatiliteten vil sannsynligvis forbli forhøyet når investorer venter på neste katalysator, som sannsynligvis vil være data på toppnivå.”

Japanske aksjer ble også styrket av Bank of Japans kvartalsvise Tankan-undersøkelse over natten, som viste en bedring i forretningsstemningen, selv om Verdensbanken ble den siste til å trimme prognosen for Kinas økonomi neste år.

Kinesiske data utgitt i helgen ga også blandede meldinger.

Beijings offisielle PMI-tall på lørdag rapporterte den første økningen i aktiviteten i den viktigste produksjonssektoren på seks måneder. Søndagens Caixin/S&P Global PMI-undersøkelse viste imidlertid at veksttakten avtok igjen.

DOLLAR RESILIENCE

Handel med obligasjoner og valuta er fortsatt drevet av forventninger om at amerikanske renter holder seg høye, og salget av yenen og japanske obligasjoner på mandag vakte respons.

“Vi følger nøye med på markedsbevegelsene med en sterk følelse av at det haster,” sa den japanske finansministeren Shunichi Suzuki til Reuters, med henvisning til at valutaen nærmer seg grensen på 150 per dollar.

Finansministeren har jurisdiksjon over valutaintervensjon, men han nektet å kommentere om det var en mulighet på dette tidspunktet.

Tiårige japanske statsobligasjonsrenter steg med et basispunkt til det høyeste på et tiår på 0,775 %. Bank of Japan sa også at den ville kjøpe obligasjoner med 5-10 års forfall på onsdag, med størrelsen på kjøpene som vil bli annonsert da. Futures hoppet på nyhetene.

I det amerikanske statskassemarkedet steg 10-årsrentene til 4,62 % og toårsrenten til 5,10 dollar.

Dollaren (.DXY) sto fortsatt sterkt i valutamarkedene, men ble stoppet kort fra forrige ukes milepælshøyder, bortsett fra mot yenen, hvor den nådde sitt høyeste siden oktober i fjor på 149,74 yen.

“Relativ amerikansk vekstmotstandskraft og (a) haukisk Fed er faktorer som fortsetter å underbygge støtten til dollaren inntil amerikanske data begynner å vise mer materielle tegn på oppmykning,” sa OCBCs valutastrateg Christopher Wong.

Blandede kinesiske fabrikkundersøkelser og en forventning om ingen endringer i renteinnstillingene på sentralbankmøter de kommende dagene holdt press på australske og newzealandske dollar.

Aussie falt hele 0,5% til $0,6400 og Kiwi falt 0,2% til $0,5986. Euroen var litt svakere på $1,0535, og det samme var pund på $1,2161.

Råoljen stabiliserte seg etter fall i slutten av uken

Råoljefutures på Brent desember steg 27 cent, eller 0,3 %, til 92,50 dollar per fat. US West Texas Intermediate råoljefutures økte med 20 cent, eller 0,1 %, til $90,99 per fat. Gull var 0,3 % lavere til $1 841 per unse.

Source: https://buystocks.co.uk/news/new-quarter-same-struggles-for-stocks-bonds-and-yen/